Categorieën
Klein berichtje

De laatste Beste Belg: De onmisbare metalbands

De Week van de Belgische muziek loopt op zijn einde. Ik heb al een aantal artiesten gekroond tot Beste Belg en vandaag wordt de laatste Beste Belg gekroond. Voor vandaag heb ik niet één artiest, maar een heel genre uitgekozen, want deze bands zijn even belangrijk als al de rest, maar ze worden nog regelmatig over het hoofd gezien.

Op deze laatste dag van de Week van de Belgische muziek wil ik graag iedereen eens aan de oren trekken. We hebben ontzettend veel talent in ons landje, maar er is een groep muzikanten die heel vaak niet gezien wordt en die niet geprezen wordt voor hun talent. Ik wil daarom heel graag voor deze laatste dag van een fantastische week vol Belgische muziek de aandacht vragen voor de metalbands van ons land. Daarom kroon ik vandaag alle Belgische metalbands tot Beste Belg van vandaag.

Het werd pijnlijk duidelijk tijdens de uitreiking van de MIA’s dat metalbands over het hoofd worden gezien. En ook nu, tijdens de Week van de Belgische muziek, lijken mensen te vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als stevige gitaren. Op Spotify is speciaal voor deze week een playlist aangemaakt vol Belgische muziek, maar helaas heeft geen enkele metalband deze lijst gehaald. Zonde, want we hebben in België een aantal bands die absoluut de moeite waard zijn om eens naar te luisteren. Denk maar aan Brutus, Channel Zero, Fleddy Melculy en Eightball Antwerp Crew. Die laatste zit op dit moment in de studio om nieuw materiaal te maken. En pas op, deze vier zijn slechts een paar voorbeelden.

We moeten het ook niet al te negatief zien, want er zijn deze week een aantal initiatieven genomen door o.a StuBru met een Belgische Zwaarste Lijst, maar toch mogen we de metalbands van bij ons wat meer in de spotlights zetten.

Natuurlijk kan het zo zijn dat je niet houdt van stevige gitaren en dat is helemaal niet erg, maar als je nog nooit écht geluisterd hebt naar deze artiesten is het wel eens leuk om je horizon te verbreden. Niet enkel voor jou, maar ook voor die artiesten. Ze zien er misschien wat ruig uit, maar de meeste hebben ze een peperkoeken hartje.

Één reactie op “De laatste Beste Belg: De onmisbare metalbands”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s