Categorieën
Klein berichtje

De Beste Belg van Vrijdag: Yong Yello met zijn filosofische pen

Af en toe moet een mens ook eens rust durven nemen, daarom was er gisteren geen Beste Belg. Als student heb je het nu eenmaal druk en als je dan tijd hebt om te ontspannen, moet je dat ook doen. Maar ik heb genoeg gerust en vandaag ben ik weer klaar om een Beste Belg te kiezen speciaal voor de Week van de Belgische muziek.

We hebben al heel wat geweldige muziek gehoord tijdens deze Week van de Belgische muziek. Het is duidelijk dat ons land echt van alle markten thuis is. Maar als er iets is waar ik van houd, is dat wel hiphopmuziek. Vooral de Nederlandstalige rap vind ik onwaarschijnlijk straf omdat de tekst en de boodschap van het nummer des te harder binnenkomen. We hebben in ons land veel getalenteerde rappers, maar als ik er ééntje moet uitkiezen, gaat mijn stem voor de Beste Belg van vrijdag naar Yello Staelens, oftewel Yong Yello.

Niet iedereen zal houden van de stijl van Yong Yello, want zijn teksten zijn vaak redelijk hard en bitter, maar die hardheid maakt het voor mij juist heel krachtig. De muziek dient als ondersteuning om de sfeer van de tekst extra in de verf te zetten en dat werkt echt heel goed. Het was moeilijk om een favoriet liedje te kiezen, maar uiteindelijk kwam ik uit bij de super mooie song Super Mario. Dit liedje lijkt te gaan over een vrouw die alleen woont met enkel haar kat om haar gezelschap te houden. Ze heeft het moeilijk met alleen zijn en probeert om te daten om zo een partner te vinden, maar die zoektocht blijkt moeilijker dan gedacht.

Het verhaal van de vrouw is heel herkenbaar voor veel mensen en de tekst verwoordt alles op een hele mooie, maar pijnlijke manier. De boodschap blijft hangen en doet ons nadenken, terwijl de muziek ons doet genieten. Daarom, proficiat Yong Yello, jij bent de Beste Belg van vrijdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s