Categorieën
Releases

Luka laat een volledig andere kant zien met haar nieuwe single

De vakantie is voor iedereen zo goed als gedaan, ook voor onze artiesten. Dit wil zeggen dat er weer een hoop nieuwe muziek binnen zal stromen. Luka Cruysberghs bracht woensdag een nieuwe EP uit met daarop een nieuwe single die nog maar eens aantoont dat ze haar eigen stijl helemaal gevonden heeft.

Dit is Luka dames en heren

Het gaat gelukkig nog steeds heel goed met Luka Cruysberghs. Na haar exit bij de band Hooverphonic had ze het duidelijk even moeilijk, wat doodnormaal is. Maar ze is nooit bij de pakken blijven zitten. Al snel na haar vertrek in 2021, bracht ze haar allereerste solosingle Not Too Late uit. Deze single werd op alle radiozenders regelmatig gedraaid waardoor Luka een plekje veroverde als soloartiest in onze Belgische muziekbusiness. Mensen kregen meteen een goede indruk van wie Luka is als artieste. Dit is Luka dames en heren: een straffe zangeres die ons kippenvel bezorgt met haar prachtige stem.

Dit jaar heeft ze ook al van zich laten horen, niet één, maar twee keer. We kregen van Luka de single FOMO als laat nieuwjaarscadeau en in mei werden we opnieuw verrast met Blame. Twee zalige singles waarmee Luka bewijst dat ze het prima redt alleen.

Sexy, ondeugend en zelfs een beetje gevaarlijk

Een paar dagen geleden verscheen er een nieuwe post op de Instragrampagina van Luka Cruysberghs. Daarop stond een foto en een kleine snippet van een nieuw liedje. Dat nieuwe liedje is woensdag 24 augustus uitgekomen op een EP waar ook nog eens Blame en FOMO op staan, een leuke verzameling van het afgelopen jaar dus. Het nummer krijgt de naam Kill For You. Dat klinkt al redelijk donker, en dat is het ook. Het liedje is een sexy, donkere song over de andere kant van verliefdheid. We spreken hier niet over het toffe gevoel van verliefd zijn, maar de donkere en gevaarlijke kant van het gevoel.

De stem van Luka past echt heel goed bij donkere muziek. Zeker bij deze song komt haar stem er super mooi in uit. De stem klinkt fragiel, maar ook heel sexy, ondeugend en zelfs een beetje gevaarlijk. Samen met de muziek en de beats is het een super mooi geheel dat de haren omhoog doet staan. Ook de visuals passen perfect in het plaatje van gevaarlijk, toxisch en sexy.

Luka is bangelijk goed op dreef

Ik ben fan van het totale plaatje: de song, de stem, de lyrics, maar we mogen de visuals ook niet vergeten. De groene kleur past super goed bij de toxische verliefdheid in het nummer. Groen is de kleur van gif, dus daar is goed over nagedacht.

Ik ben zo blij voor Luka, want wat een geweldige schijf is dit. Het is donker, maar er zit toch een stevige beat onder dat het dansbaar en radioproof maakt. Ik ben echt fan van de sfeer van de song en de prachtige stem van Luka. Ze klinkt echt heel volwassen, met een beetje jeugdigheid erdoorheen. Dit is een artieste die heel snel enorm is vooruitgegaan. Er was even een tegenslag met Hooverphonic, maar ze is er zo veel sterker uitgekomen met zalige songs waarin ze volledig haar eigen ding kan doen. Luka is bangelijk goed op dreef en ze mag echt heel trots zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s