Categorieën
Releases

Artieste Elisa De Pauw maakt warme singles voor De Warmste Week

Kunnen zijn wie je bent, dat is het thema van dit jaar voor De Warmste Week. Elisa De Pauw is niet bij de pakken blijven zitten en maakte niet één, maar twee singles die ze verkoopt ten voordele van het mooie initiatief. “Het is niet altijd oké en dat is best oké.”

Een voorlopig tussensprongetje

De week voor kerstmis is nabij, dat betekent dat we onze warme harten weer laten zien en ons inzetten voor het goede doel. De Warmste Week is dit jaar volledig van de jongeren. Met als thema “Kunnen zijn wie je bent” proberen radiozenders MNM en StuBru geld in te zamelen voor projecten die mensen op allerlei manieren laten zijn wie ze zijn. Het is dan ook de bedoeling dat we allemaal de handen uit de mouwen steken en ons steentje bijdragen.

Ook Elisa De Pauw heeft niet stilgezeten en geeft haar bijdrage door muziek uit te brengen. We kunnen Elisa De Pauw kennen als gitariste van de Gentse band Sonderwålt. Door de lockdown kon De Pauw niet meer repeteren met de band en begon ze met eigen muziek schrijven. “Het is een voorlopig tussensprongetje. Het is eigenlijk niet echt de bedoeling om iets alleen te beginnen. Het is een beetje noodgedwongen tijdens de pauze waarin we niet mochten repeteren met de lockdown. Alles lag volledig stil met de band en dan ben ik zelf een beetje blijven verder spelen en ik heb nieuwe dingen uitgeprobeerd. Daar zijn dan een paar nummers uitgekomen, een paar ga ik verder uitwerken met de band.”, vertelt Elisa.

Vrolijk maar toch serieus

Door de experimentele schrijfsessies zijn er twee nummers ontstaan die De Pauw uitbrengt om te verkopen voor De Warmste Week. De liedjes Nobody Is Happy All The Time en The Face gaan over het taboe rond mentale gezondheid. Het gaat niet altijd goed, en dat is perfect normaal. Dat is ook de boodschap die De Pauw met haar liedjes wil overbrengen. “Af en toe voel je je eens niet goed in je vel en iedereen vraagt altijd: ‘Ah, ça va?’ en als je nee zou zeggen, eigenlijk hoopt iedereen dat je ‘Ja en met jou?’ zegt. Dat wil ik een beetje aankaarten in het nummer. Het is niet altijd oké en dat is best oké.” legt De Pauw uit. “Voor mij helpt het altijd om een slecht moment van me af te schrijven of af te spelen en ik kan me inbeelden dat het bij sommige mensen helpt om muziek een keer kei luid te zetten met hun koptelefoon en er even van tussenuit te zijn.”

Nobody Is Happy All The Time is de leading single van de twee. Het is een song met een happy vibe, maar als je beter luistert, zal je merken dat het toch niet zo’n happy song blijkt. “Ik had eerst de tekst neergeschreven en dat was wel heel donker. Dus dan heb ik geprobeerd om het nummer te verpakken in een vrolijker jasje. Ik wou het onderwerp bespreekbaar maken op een luchtige manier. Mensen kunnen nu het melodietje van het nummer vrolijk meezingen, maar dan kunnen ze toch beseffen dat het wel serieuze materie is.”

Aandacht voor mentale gezondheid

Ik ben echt blij dat Elisa De Pauw niet is blijven stilzitten en twee zalige nummers heeft gemaakt. Het is heel knap dat ze ondanks de lockdown en verschillende baaldagen toch mooie muziek heeft geschreven.We moeten echt meer laten zien dat niet oké zijn ook oké is, en muziek kan daar onwaarschijnlijk goed bij helpen. Nobody Is Happy All The Time is echt zo’n nummer dat ik bij elke gelegenheid zou luisteren door die vrolijke melodie. Het doet enorm denken aan Fleetwood Mack en wie is daar nu geen fan van?

Je kan de liedjes van Elisa De Pauw kopen voor slechts vier euro via deze link. Elisa hoopt dat ze veel geld bij elkaar kan krijgen om aandacht te vragen voor mentale gezondheid. Ik hoop dat het haar lukt en ik ben blij dat deze mooie actie vandaag zijn startschot krijgt. Veel succes aan Elisa en aan alle andere acties voor DWW.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s