Categorieën
Nieuwtjes

Documentaire Angèle op Netflix: ik droom van dromen

Naast ons drukke leven, mogen we af en toe ook wel eens ontspannen met een leuke film. Als je nog advies nodig hebt voor zo’n leuke film, is hier een gouden tip: een documentaire over onze eigen princess of pop: Angèle. We krijgen de kans om te zien hoe Angèle de lockdown beleefd heeft en hoe haar rise to fame voor haar aanvoelde.

“Vroeger was ik vrij”

We kennen Angèle als onze eigen princess of pop, de Ariana Grande van België. Iemand die hit na hit scoort en die de MIA’s elke keer opnieuw opslokt alsof het niets is. Maar er is meer aan onze grote popster, stiekem is het nog een meisje die zichzelf leert ontdekken. Het is niet altijd simpel om beroemd te zijn, dat ontdekte ze wanneer het ineens heel snel ging voor haar na haar single La Loi De Murpfy. We krijgen een aantal verzen uit haar dagboek te zien waarin geschreven staat: “Vroeger was ik vrij”. Maar ze vertelt erbij dat ze nooit het leven dat ze nu heeft, zou ruilen voor wat ze vroeger had, zelfs al was dat mogelijk.

Angèle is afkomstig van Linkebeek, een gemeente vlakbij Brussel. Haar vader is zanger en haar mama is actrice en hun creativiteit geven ze ook mee met hun kinderen. Als kind speelde ze al piano en hield ze van muziek. Ze danste zich door het leven en zong op elk moment van de dag. Toen konden mensen al raden dat haar een mooie toekomst te wachten stond.

Waar Instagram al niet goed voor is

We zien al snel dat Angèle door haar ouders de piano heeft leren kennen. In haar dagboek staat daar het volgende over geschreven: “J’aime le piano, j’adore. Mais j’en ferai jamais mon métier”, ik hou van de piano, maar ik zal er nooit mijn werk van maken. Best grappig als je weet dat dat toch iets anders is uitgedraaid. In de documentaire vertelt ze dat ze Instagram gebruikte om muziek te maken en op die manier begon ze bewuster om te gaan met het zingen. Zo heeft ze via Instagram haar manager leren kennen. Waar Instagram al niet goed voor is…

Angèle wordt stilaan succesvol, zo succesvol dat de enige echte Damso haar vraagt als voorprogramma voor zijn tour. Maar het eerste optreden ging voor Angèle niet meteen van een leien dakje. De fans van Damso hadden geen zin om naar haar te luisteren, zij wilden de rapmuziek van Damso en niets anders. Het werd zo erg dat fans haar uitjoelden en uitscholden alsof ze totaal niet op haar plaats stond. Dat was een moeilijk moment voor Angèle, maar Damso bleef in haar geloven en dat bleek te lonen. De optredens nadien gingen tegen alle verwachtingen in, waanzinnig goed en de mensen hielden van Angèle.

De liedjes krijgen een persoonlijke invulling

Sinds de release van La Loi De Murphy is het allemaal ongelofelijk snel gegaan voor Angèle. Ze brengt nog veel nieuwe muziek uit, werkt samen met geweldige artiesten en de rest is geschiedenis. Maar toch waren er hoogtes en laagste voor de popster. Als je bekend wordt, moet je een stuk van je vrijheid afgeven. Iedereen heeft een mening over jou en dat heeft Angèle jammer genoeg meerdere keren moeten meemaken. In de documentaire horen we haar op een gegeven moment huilen over een foto die gepubliceerd was, dat was heel erg aangrijpend.

Ik heb enorm genoten van deze documentaire. Ik vond het heel interessant om te zien hoe Angèle vanalles moest incasseren, zowel mooie als vreselijke momenten. Maar ze staat er nog steeds en ze is niet kapot te krijgen, ze droomt van dromen en geen uitdaging is te groot voor haar. Je leert de zangeres op een andere manier kennen en zo leer je ook meer over haar muziek. Zo is Balance Ton Quoi geschreven nadat ze werd lastiggevallen. De liedjes krijgen een persoonlijke invulling en dat maakt ze nog zoveel beter dan ze al waren. Een paar scenes heb ik hier uitgelegd, maar er zijn nog zoveel meer scenes die je moet gezien hebben, maar dan zou deze post te lang zijn geweest. Dus als je benieuwd bent geworden, ga de documentaire kijken, hij is echt de moeite waard.

Verder wil ik ook nog meegeven dat het nieuwe album van onze princess of pop officieel uit is. Nonante-Cinq bevat 12 toppers en is ook zeker de moeite waard om een keer onder de loep te nemen. We mogen trots zijn op onze Belgische Angèle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s