Categorieën
Releases

Jaouad Alloul geeft ons zijn smile on his face met nieuwe single

Wie was die toffe gast op de linkerstoel bij De Slimste Mens, die vraag is intussen opgelost. Het is natuurlijk zanger Jaouad Alloul, maar die toffe gast heeft ook een nieuwe single uit. I Think I’m In Love is net zoals zijn deelname aan De Slimste Mens: je wordt meteen verliefd op zijn spontaniteit en vrolijkheid.

Een eigen verhaal

Voor veel mensen klonk de naam Jaouad Alloul niet bekend in de oren, ook al kon je hem al van een aantal dingen kennen. De eerste keer dat zijn naam op het internet terecht verscheen, was tijdens zijn deelname aan The Voice Van Vlaanderen. Hij bleek een sterke kandidaat te zijn die net voor de eindmeet struikelde. Die deelname was het startschot voor een carrière als singer-songwriter. Hij begon net na The Voice met eigen singles te schrijven met een eigen verhaal dat niet altijd zo rooskleurig is geweest. Al die liedjes vormden uiteindelijk samen zijn eerste album Messias dat begin dit jaar uitkwam.

Zijn album bevat een aantal nummers die raken van begin tot einde, zeker als je het verhaal van zijn jeugd een beetje kent. Vooral het nummer Black Cupid is een krop in de keel. Jaouad bleek vroeger liever een meisje te willen zijn, maar volgens zijn geloof was dit een absolute zonde. Dat verhaal kunnen we terugvinden in het liedje Black Cupid. Maar ook de nummers Leave Me Alone, Hard To Love en Circle Line zijn enorme aanraders.

Een vrolijke noot, dat is altijd fijn

Met zijn nieuwe single I Think I’m In Love lijkt Jaouad een andere kant van zichzelf te willen tonen. De sfeer van dit nummer is vrolijk, chill en catchy. De instrumenten zijn redelijk simpel, maar het is zijn stem die de magie aan het nummer toevoegt. Die stem kent geen grenzen en hij laat alles horen wat hij in zich heeft. Hij heeft een waanzinnig mooie, heerlijke stem waar je uren naar kan luisteren. Een aantal at lips maken de song spontaan en erg amusant om naar te luisteren. Je krijgt er spontaan een smile van omdat je hoort dat hij zich amuseert en dat is het leukste dat er is.

Het is fijn dat Jaouad enorm veel variëteit laat zien met dit nummer. Zijn eerste album is echt een prachtig pareltje, maar af en toe mag er ook wel eens vrolijke noot tussen, dat is altijd fijn. Daar heeft hij prima voor gezorgd door I Think I’m In Love uit te brengen.

Deze artiest staat nog een mooie toekomst te wachten

Ik leerde Jaouad Alloul kennen door zijn deelname aan de Slimste Mens. Zijn muziek leerde ik toevallig kennen toen ik erover struikelde op Spotify, en wat ben ik blij dat dat gebeurd is. Ik ben helemaal betoverd door zijn prachtige stem die heel gevoelig kan zijn, maar ook enorm uitbundig en amusant. Zijn album Messias heeft me diep geraakt en ik heb heel veel respect voor deze artiest. Je moet er talent voor hebben om je moeilijke jeugd om te zetten in een prachtig album.

Toen ik de eerste 10 seconden van I Think I’m In Love hoorde, kreeg ik gelijk een glimlach op mijn gezicht. Je hebt zo van die liedjes die je opzet als je vrolijk bent en alles zit mee, dat is zo’n liedje. Het versterkt je vrolijkheid en het beurt je op als het even wat minder gaat. Ik ben echt fan geworden en ik hoop dat we snel meer te horen krijgen van Jaouad Alloul, want deze artiest staat nog een mooie toekomst te wachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s