Categorieën
Nieuwtjes

789 inschrijvingen voor De Nieuwe Lichting

Eén van de grootste springplanken voor Belgische artiesten is De Nieuwe Lichting van StuBru. Ondertussen zijn de inschrijvingen gesloten en het aantal deelnemers is bekend. Een kleine 800 deelnemers denken in de voetsporen te kunnen treden van Tamino, Portland en nog veel meer.

Voor de tiende keer al, gaat StuBru op zoek naar drie nieuwe toptalenten die het willen waarmaken als artiest. Sinds begin november konden bands zich met een eigen song inschrijven voor de muziekwedstrijd. Vanaf nu gaat StuBru samen met een jury in beraad over welke negen artiesten ze gaan selecteren als finalisten. Dat zal bekend gemaakt worden in januari 2022, nog even geduld dus.

Er zijn al verschillende artiesten groot geworden dankzij De Nieuwe Lichting , onder andere Portland, Tamino, Sons en de The Lighthouse zagen hun publiek groter worden na de winst. Vorige editie wonnen Kids With Buns, Ramkot en The Haunted Youth de wedstrijd en ook zij worden sindsdien opgehemeld. Niet alleen in België, maar ook in het buitenland maken de artiesten naam. Zo is The Haunted Youth zelfs al tot in Amerika geraakt. Dat kan ook gebeuren met de lichting van dit jaar, wie weet.

Nog meer goed nieuws op de agenda

Niet alleen De Nieuwe Lichting geeft de Belgische muziek een duwtje in de rug. Ook de wedstrijd Sound Track is weer volop aan de gang en de finalisten zijn intussen bekend. De grote finales in het weekend van 18 december zullen voor de artiesten bepalend zijn voor de rest van hun leven. De winnaars krijgen een jaar lang de professionele ondersteuning die nodig is om een mooie muziekcarrière op te bouwen. Ook maakt per regio één kandidaat kans op de publieksprijs. Het publiek kiest elke finale een artiest die beloond wordt met een cheque ter waarde van van 1000 euro, toch ook een mooi cadeau.

En ook dat is nog niet alles, er is nog groot nieuws voor onze Belgische muziek: De Week Van De Belgische Muziek komt terug. De week van 31 januari staat volledig in het teken van al onze helden die ons land op de kaart zetten met prachtige muziek. Deze week zal dan afgesloten worden met het feest van het jaar: de dubbeleditie van MIA’s met awards voor 2020 en 2021. De tweede editie van De Week Van de Belgische Muziek zal dus nog groter zijn dan het vorig jaar al was. Artiesten worden eindelijk beloond voor al hun harde werk en krijgen de aandacht die ze verdienen. Een groter feest kan je niet krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s