Categorieën
Nieuwtjes

Subatomic Strangers brengt de 80’s new wave terug naar 2021

Tijdens de herfstvakantie heb je tijd om nieuwe dingen te ontdekken. De nieuwe ontdekking van deze week is de band Subatomic strangers. Nog niet zoveel singles, maar ze zijn goed op weg om het helemaal te maken in de muziekbusiness.

De band Subatomic Strangers is een vier-koppige band uit West-Vlaanderen die sinds 2018 samen hun liefde voor muziek delen. Ze maken liedjes met een 80’s New Wave sound, die heel toegankelijk zijn voor iedereen. De zangeres van de groep is Sharon Braye (28) die ook de synthesizer bespeelt. De drummer heet Arne Stroobant (26), de gitarist en de man van het keyboard is Nicholas Vermeersch (25) en de man met de bass is Jonas Vanelstlande (23). In een interview met HLN vertelt Sharon Braye waar hun inspiratie vandaan komt. “We zijn geïnspireerd door bands zoals Depeche Mode, Duran Duran en The Sisters of Mercy maar ook moderne groepen zoals Gorillaz en SX behoren tot onze inspiratiebron.”

Het nummer waar ik het meeste fan van ben is Troubled mind. Dit liedje doet me enorm denken aan die zalige new wave van de jaren 80. Die sound horen we niet veel meer in deze moderne tijden, wat heel jammer is. Daarom is het zo fijn om een band te hebben zoals Subatomic Strangers die de 80’s sound mixen met hun eigen nieuwe sound. Moesten Depeche Mode en Duran Duran een kindje krijgen, is dat zonder twijfel Subatomic Sound.

De stem van Sharon Braye klinkt heel mysterieus en zweverig, wat een goede mix is met de grove instrumenten. De gitaren en de drum maken de liedjes helemaal af en bepalen de eigenheid van de groep. Die eigenheid blijft niet onopgemerkt: de band mocht al een paar interviews afleggen bij verschillende kranten en ze treden ook regelmatig op. Ook in november en december treden ze op in Gent en in Lichtervelde. En bij twee keer zal het zeker niet blijven, als ze vederwerken zoals nu, hebben ze volgens mij al snel een grotere zaal uitverkocht. Doe zo verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s