Categorieën
Releases

The 925 is rechttoe, rechtaan in hun nieuwe single

Een debuursingle moet wonderen doen voor een artiest door uniek te zijn en een indruk achter te laten. Dat laatste nam The 925 een beetje letterlijk en brengen als debuutsingle Fake Love op de markt. Een straffe binnenkomer, dat kan je wel zeggen.

De sixties en seventies met een vleugje 2021 erbij

Wie zijn The 925 en wat dragen ze bij tot onze muziekbusiness? Als je het aan de band zelf vraagt, zal je volgens hun facebookpagina dit antwoord krijgen: “Wij zijn The 925, uitgesproken als nine to five. Verwacht goede, vettige rock ’n roll”. Deze groep bestaat uit vijf mannen die allemaal dezelfde passie delen: muziek. Tijdens de coronaperiode zag de band het licht en kwamen al snel de eerste muziekstukjes uit de bus. De mannen van The 925 zijn Jorik Van den Bosch, Tomas Van Hove, Bram Baele, Aaron Machtelinckx en Nick Maertens.

De muziek die deze band wil brengen is zoals ze zelf zeggen vettige rock ’n roll, maar het is niet zomaar rock ’n roll. Dit genre heeft veel weg van de sixties en seventies met een vleugje 2021 erbij. Je zou het ook perfect een soort garagerock kunnen noemen. Denk maar aan Equal Idiots, maar dan nog wat ruiger.

Een echte binnenkomer, van begin tot einde

Met hun eerste single zet The 925 meteen de toon en laten ze hun stijl duidelijk zien. De single is een beetje in your face en recht voor de raap, maar dat is juist leuk en zo blijft het nummer ook hangen. Fake Love uit een soort frustratie over hoe de liefde tegenwoordig wordt gevonden via sociale media en niet meer in het echt zoals vroeger. We zoeken voldoening online terwijl we dat eigenlijk in het echte leven zouden moeten doen. Een duidelijke boodschap die meer uitgesproken zou moeten worden. En welke manier om dat over te brengen is er beter dan het in een stevig nummer gieten?

Het liedje is een echte binnenkomer, van begin tot einde. We krijgen meteen stevige gitaren te horen en een drum die nog extra kracht bijzet. Wanneer de zanger voor het eerst van zich laat horen, word je meteen weggeblazen door de kracht en de rauwheid die in de stem zit. Maar niet enkel de stem zorgt voor een wauw-gevoel, ook de muzikanten dragen hun steentje bij aan deze wervelwind. Het refrein van het liedje nodigt enorm uit om mee te zingen en is ideaal om het publiek helemaal wild te maken.

Af en toe moet je eens uit je comfortzone treden om iets nieuw te leren kennen

Dit lijkt me echt een nummer om het publiek helemaal los te laten gaan. Een opener voor een show of een afsluiter, ik zie het echt helemaal gebeuren. Ik werd echt helemaal van mij sokken geblazen bij de eerste seconden van het nummer. Je ervaart de frustratie waar ze over zingen, maar je wordt er ook energiek van en dat vind ik heel speciaal. Ook verwachtte ik dit powerhouse niet, maar het is juist goed dat je je publiek kan verassen, zo blijf je vernieuwend en raken mensen je niet beu. In de clip word je echt mee genomen in het repetitiekot van de band en je ziet hoe erg ze zich amuseren, dat is echt tof om naar te kijken.

Ik moet toegeven, dit genre is een beetje nieuw voor mij, maar dat wil niks zeggen. Ik vind het super leuk om nieuwe muziek te leren kennen en van andere genres te proeven. Af en toe moet je eens uit je comfortzone treden om iets nieuw te leren kennen, en kijk. Ik heb een super goede band ontdekt waar ik zeker meer van wil horen. En je kan ze ook meer horen, ze zullen namelijk nog enkele shows spelen in augustus, september en november. Wil je deze groep eens live aan het werk zien, neem dan een kijkje op hun Instagrampagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s