Categorieën
On stage

Lady Blaxx Invites Acoustic Session in Zomerfabriek: “Let’s connect again”

Zomerfabriek Antwerpen stond donderdag 19 augustus in het teken van plezier, ambiance en verbondenheid. Lady Blaxx pakte samen met drie andere artiesten het podium helemaal in en bewees dat er nog zo veel meer talent te spotten is. Je komt in een andere wereld terecht waar iedereen zich amuseert en waar de pannen van het dak wordt gezongen.

Verbinding en gezelligheid

Er is nog steeds te weinig vertegenwoordiging van artiesten met kleur op de Vlaamse Podia. Dat is zonde, want deze mensen zouden je wel eens flink kunnen verbazen. Lady Blaxx liet het hoofd niet hangen en zette een initiatief op poten in Zomerfabriek in Antwerpen. Een locatie die erg lijkt op een kleine festivalweide waar je de gezelligheid en ambiance kan komen opsnuiven. Ze is heel uitnodigend en dat is dus de perfecte plaats voor een avond boordevol muziek.

Het evenement bestond uit een heel verassende line-up waarvan het talent er overduidelijk af spat. Heel de tijd zat je met je mond wagenwijd open van verbazing. Alle artiesten werden enthousiast onthaald door het publiek, dat helemaal opging in de muziek en maar al te graag meedeed met de artiesten. Het ging er allemaal heel los aan toe en dat was ongelofelijk fijn. Muziek brengt samen, iedereen is welkom, wat je afkomst ook is. Deze avond ging puur om verbinding en gezelligheid.

Het publiek ging helemaal uit zijn dak

Na een welkomstspeech werd de avond geopend door Majé, een 23 jarige singer-songwriter met Togolese roots. Deze artieste is al van zeer jonge leeftijd bezig met muziek en heeft al een single op haar naam staan: Loud & Proud. Deze single is het topje van de sluier van haar eerste album No Excuses. In Loud & Proud is de invloed van haar roots duidelijk te merken, maar dat is net hetgeen dat het bijzonder maakt. Het is een erg aanstekelijke song die je lichaam automatisch doet bewegen. Tijdens het event zong ze een viertal songs die ze elk prachtig neerzette. Ze heeft een stem waar vele artiesten van kunnen dromen en haar charisma charmeert je vanaf de eerste moment dat je haar ziet.

De tweede artiest van de avond heette Felicia, een 22 jarige zangeres met roots uit Congo. Met Ed Sheeran en Adele in het achterhoofd maakt ze liedjes waar mooie verhalen in zitten. Onlangs lanceerde de zangeres haar allereerste EP genaamd Reminiscene. Op deze EP staat muziek van verschillende genres zoals r&b, indie, neo-soul en nog veel meer. Wat deze zangeres verder nog uniek maakt is haar prachtige, fragiele stemgeluid. Ze klinkt heel breekbaar als ze zingt en dat maakt dat de verhalen in haar liedjes nog beter over worden gebracht. Als je Felicia hoort zingen, zal je vrijwel meteen kippenvel krijgen omdat het zo mooi is.

De derde artiest die Lady Blaxx meebracht was Emee, een Congo-Belgische zangeres die al meer ervaring heeft op de planken. Ze heeft al een sterke basis in het performen opgebouwd tijdens haar tijd in een band waar ze met zeven andere mensen een mix van soul en r&b voorschotelde. Ze kwamen zelfs zo ver dat de band zich een genomineerde van De Nieuwe Lichting van StuBru mag noemen. Maar toen Corona in haar leven kwam, werd het moeilijk om de band verder te zetten en begon ze met songwriting. Ze heeft al een aantal liedjes op haar lijstje staan, en wat speciaal is: ze zingt in drie talen. Ook tijdens het event zong ze één nummer zowel in het Nederlands als in het Frans en het Engels. Emee is ongelofelijk sterk als het gaat om publiek mee te krijgen en ook haar stem is echt goud waard.

En dan last, maar zeker not least kwam de vrouw die het brein was achter dit event: Lady Blaxx. Zij staat bekend als een straffe madam met een nog straffere stem, en dat is helemaal terecht. Deze zangeres heeft een enorme persoonlijkheid op het podium en haar stem kan alle richtingen uit. Hoog of laag, het is allemaal geen probleem voor deze straffe zangeres. Als Lady Blaxx op het podium staat, kan je haar gewoon niet negeren, ze trekt alle aandacht naar zich toe zonder al te veel moeite. Het liedje dat tijdens het event alles op zijn kop zette, was Wildfire. De tekst was redelijk simpel, dus kon je het makkelijk meezingen. Het publiek ging helemaal uit zijn dak tijdens het nummer en dat was echt zalig om bij te wonen.

Was het de moeite waard? Ik kan niet beschrijven hoe enthousiast ik was, en nog steeds ben over deze fantastische avond. Stuk voor stuk waren de zangeressen allemaal echt top. Ik vind het echt jammer dat ze niet zo veel bekendheid hebben, want ze verdienen zo veel meer. De avond zat organisatorisch ook heel goed in elkaar met een super leuke presentatrice die elke artiest met het nodige enthousiasme aankondigde. Ik heb achteraf nog even met Lady Blaxx gesproken en wat is zij een lieve vrouw. Ze was heel open en down to earth en dat was zo’n fijn moment. In oktober zal er een nieuwe Lady Blaxx Invites zijn in de Arenberg in Antwerpen en ik zou zeggen, ga ernaartoe want dit wil je echt niet missen.

Één reactie op “Lady Blaxx Invites Acoustic Session in Zomerfabriek: “Let’s connect again””

Heb Lady Blaxx zien optreden , gisterenavond op 29 oktober in Het oude Posthuis in Halle , haar optreden was – Fenominaal – zij is een Super zangeres !!!

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s