Categorieën
Releases

Emmy d’Arc raakt een gevoelige snaar met haar nieuwe single

Mensen luisteren naar muziek om troost of een gevoel van herkenning te zoeken. Emma d’Arc is nog jong, maar heeft sinds vrijdag haar nieuwe single, One Of The Weak op ons losgelaten. Het is een nummer waar we ons deze periode allemaal in herkennen en dat ons de nodige troost en hoop biedt.

Haar inspiratie is uit het leven gegrepen

Ine Tiolants is ondertussen 24 jaar en leeft haar leven als artiest Emmy d’Arc. Mensen kunnen haar kennen van haar deelname aan MNM Rising Star 2018 waar ze de luisteraars van de radiozender helemaal betoverde met haar mooie stem. Ze won de wedstrijd en niet veel later kwam haar debuutsingle The Odds uit. Op Spotify laat de zangeres weten dat ze haar artiestennaam niet alleen heeft gekozen omdat ze hem mooi vindt, er zit ook een speciale waarde aan verbonden. Emmy d’Arc is een ode aan Jeanne d’Arc, een nationale heldin van Frankrijk die een belangrijke rol speelde in de honderdjarige oorlog tussen Engeland en Frankrijk.

Na het succes van haar debuutsingle, was het voor Tiolants gedaan met covers maken en begon ze met songwriting. Ze werkte lang samen met Ozark Henry, maar toen Corona in het land kwam, opende de deur naar een solocarrière. De singles Tell The World en I’m Alright volgden al snel en werden goed onthaald door haar publiek. Aan Proximus vertelde Tiolants dat haar liedjes gaan over haar grootste dagelijkse worstelingen, haar inspiratie is dus uit het leven gegrepen.

“Ik ben slechts één van de zwakken”

Bij Emmy d’Arc valt meteen op dat haar stemkleur heel warm en vol is. Dat is ook zeker te horen in haar nieuwe single One Of The Weak. De countryfeeling van het nummer past ook enorm goed bij die volle, warme stem. Het wordt duidelijk dat de zangeres echt een countrystem bezit. Sinds haar debuut lijkt Tiolants al bezig te zijn met die countrysound te ontwikkelen en dat komt heel mooi naar voor bij One Of The Weak. Door deze unieke sound blijft de song ook heel goed hangen, we komen dit soort muziek bij onze dames in de Belgische muziekbusiness namelijk niet vaak tegen.

Het nummer is redelijk up-tempo, maar er zit een hele mooie boodschap achter die vandaag de dag zeker toe te passen is. Deze boodschap legt de zangeres heel mooi uit op haar Instagram. “Deze ligt me erg nauw aan het hart. Het gaat over ieders thuis. Het gevaar komt akelig dichtbij. Ik ben slechts één van de zwakken, die niet opkan tegen een thuis die in vuur of onder water staat. Maar er is hoop, en die ligt in onze handen”.

Je bent ontroerd, maar je krijgt toch een rooskleurig gevoel, dat moet je kunnen

Ik ben erg blij dat ik Emmy d’Arc heb ontdekt op Spotify. Ik vind haar sound heel uniek en heel waardevol voor onze muziekbusiness. Zo zien mensen dat country niet enkel door het buitenland gemaakt kan worden, België kan er ook wat van. De stemkleur van Emmy d’Arc kan me enorm bekoren, in alles wat ze ermee doet. Ze gebruikt haar stem op een heel speciale manier zodat de countryfeeling heel erg wordt versterkt. Maar het is niet enkel country, het is ook heel mooi en aangenaam om naar te luisteren.

Ook ben ik een beetje ontroerd door de mooie boodschap dat het liedje met zich mee draagt. Soms wil je alle miserie van de aarde kunnen oplossen, maar dat kan dan niet, jij bent slechts één van de zwakken. In deze coronatijd, maar ook zeker met de overstromingen herkennen we dit gevoel allemaal wel. Ik vind het dan ook heel mooi dat een jong meisje die boodschap in een tof en hoopvol nummer kan stoppen. Je bent ontroerd, maar je krijgt toch een rooskleurig gevoel, dat moet je kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s