Categorieën
On stage

Portland in OLT Rivierenhof: “Dit is echt een speciaal moment voor ons”

Een magische avond was het woensdag 18 augustus in OLT Rivierenhof in Deurne toen Portland kwam optreden.Voor Jente Pironet en Sarah Green was het duidelijk een emotionele avond. “Jullie kunnen niet geloven hoe hard we dit gemist hebben”

Een prachtige locatie tussen de bomen

Na twee jaar niet te mogen gaan en staan waar we wilden, mogen we eindelijk terug concerten meepikken. Dat is niet enkel fijn voor ons, maar ook zeker voor de artiesten die zo lang hebben moeten wachten met spelen voor publiek. Portland was ondertussen al weer druk in de weer met hun zomerconcerten en ze hadden ook een stop gepland in het OLT in Deurne. Een prachtige locatie tussen de bomen die voor een magische beleving zorgt, ideaal voor een band zoals Portland.

Het voorprogramma werd verzorgd door Caspar Auwerkerken, een 21 jarige singer-songwriter. Met slechts een gitaar in de hand en zijn mooie stem, kreeg hij het publiek stil. Auwerkerken leek een beetje zenuwachtig te zijn, maar dat charmeerde het publiek en zo pakte hij heel het theater in. Een aantal nummers werd hij vergezeld door een celliste wat voor een dromerige sfeer zorgde. Auwerkerken heeft zeker een indruk nagelaten en we zullen ongetwijfeld nog veel van deze artiest horen.

Een avond waarin muziek voor het eerst weer mensen bijeen bracht

Op het moment dat Jente Pironet en Sarah Green het podium opkwamen, ging het publiek vrijwel meteen uit zijn dak. Met het populaire nummer Killer’s Mind opende de band hun concert onmiddellijk met een knal. Meerdere nummers volgden en steeds meer raakte iedereen in de ban van de twee artiesten. Beiden wisten ze de sfeer er goed in te brengen en het publiek mee te krijgen. Geen enkel moment stonden de twee stil achter hun micro, heel de tijd gingen ze helemaal op in hun muziek en dat was als publiek echt zalig om te zien. Over de zang valt ook veel te vertellen, maar absoluut niets negatief. In tegendeel, we kunnen stellen dat Portland zelfs beter klinkt dan op de cd’s.

Foto: Margit Vantoortelboom

Het werd snel duidelijk dat het een memorabele avond was voor de band. Voor hen was het ten slotte ook de eerste keer in twee jaar om opnieuw voor zo’n groot publiek te spelen. Vooral toen de gsm-lichtjes de lucht in gingen tijdens het nummer Aftermath, kwamen de emoties boven. “Dit is echt een speciaal moment voor ons”, vertelde Pironet door zijn micro. “Dit is één van de mooiste momenten van mijn leven, het beste concert van 2021 en 2022 ineens bijgeteld”. Ook Green was duidelijk geëmotioneerd naar het einde toe en daar kreeg je als publiek zelf ook kippenvel van. Dit was echt een avond waarin muziek voor het eerst weer mensen bijeen bracht, en wat is dat toch mooi.

Foto: Margit Van Toortelboom

Setlist:

 • Killer’s Mind
 • Expectations
 • Step Aside
 • Ally Ally
 • Pearls
 • Secrets
 • You Misread Me
 • Deadlines
 • Aftermath
 • Lucky Clover
 • Pouring Rain

Was het de moeite waard? Absoluut! Ik vond het echt fijn om na twee jaar terug te kunnen genieten van een zalig concert. Portland heeft alle verwachtingen overstegen en me echt omver geblazen. Zowel Jente Pironet en Sarah Green kregen elk hun kans om in de spotlight te staan en beide klonken ze echt fantastisch. Vooral het nummer Aftermath zal me nog lang bijblijven omdat dat moment echt emotioneel was, zowel voor publiek als voor Portland zelf. Ik ben vastberaden om deze toppers nog eens aan het werk te zien en wil ze zeker aan iedereen aanraden.

Foto’s: Margit Vantoortelboom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s