Categorieën
Nieuwtjes

Wie wint Radio 2 Zomerhit 2021?

De zon is nog even op vakantie, maar gelukkig hebben we muziek die zorgt voor de nodige portie zomer. Op 15 augustus is het het moment dat de Radio 2 Zomerhit van 2021 wordt gekozen. Alle genomineerden zijn stuk voor stuk toppers, maar wie zal er dit jaar winnen?

Zal iemand de koningen van hun troon stoten?

Tijdens de show van Radio 2 Zomerhit krijgen alle genomineerden nog één keer de kans om de luisteraars te overtuigen door hun nummer live te brengen. Daarna worden de stemmen geteld en wordt de winnaar bekend gemaakt. Al een aantal jaar was Niels Destadsbader de koning van Zomerhit met drie overwinningen op rij. Maar vorig jaar was het geen verassing toen Regi won met zijn knalhit Kom Wat Dichterbij.

Dit jaar zijn er weer tien toppers geselecteerd die kans maken op de prijs van Zomerhit en jawel, zowel Regi als Niels Destadsbader zijn weer van de partij. Sterker nog, dit jaar slaan ze de handen in elkaar en werken ze samen om de prijs in de wacht te slepen. Zal het hen lukken of zal iemand de koningen van hun troon stoten?

Hoe leuk zou het zijn als deze toppers zouden winnen?

Als ik zo naar de genomineerden kijk, zie ik een aantal songs die echt wel kans maken om de winnaar te worden. Ik gun elk nummer de winst, maar toch heb ik drie favorieten. Mijn eerste winnaar is Olivia met haar liedje La di da. Ik vind het een heel schattig nummer en het refrein blijft erg lang hangen. Het is zomers, fris, jong en leuk om naar te luisteren. Olivia scoort ook goed met haar liedje, het staat deze week namelijk op plaats 15 in de Radio 2 top 30. Ze heeft vorig jaar met Regi van de overwinning geproefd en nu is het haar kans om solo voor de winst te gaan.

De tweede die ik zeker nog zie winnen is Metejoor met zijn song Rendez-vous, samen met de Nederlandse Emma Heesters. Net als Olivia stond Metejoor vorig jaar ook al op het podium van Zomerhit, maar toen kende ik hem niet. Maar het afgelopen jaar is hij wel enorm vooruit gegaan. Hij scoorde eerst enorm met het gevoelige Eén Op Een Miljoen samen met Babet en ook Rendez-vous kent al enorm veel succes. Ik vind dat Metejoor heel natuurlijk zingt en dat kan ik zeker smaken. Ook zijn de teksten echt heel mooi en komen ze in het Nederlands natuurlijk ook sterk binnen. Rendez-vous staat deze week op de tiende plaats in de Radio 2 top 30, dus kans maakt hij zeker.

Maar de song die ik het liefst zou zien winnen is Anders van Bazart. Zij staan op het podium van Zomerhit met een knaller van een song die op alle radiozenders meerdere keren op een dag gespeeld wordt. Het nummer is zo goed dat het hoge posities bereikt in alle hitlijsten, zo ook op plaats 7 in de Radio 2 top 30. Ook is het letterlijk anders dan de andere nummers die genomineerd zijn. Maar dat maakt het juist zo goed. Hoe leuk zou het zijn als deze toppers zouden winnen?

Wie nog niet gestemd heeft, kan dat nog steeds doen. Check hier alle genomineerden en stem op jouw favoriet.Wie er ook wint, het zijn allemaal een beetje winnaars, het belangrijkste is dat we kunnen genieten van een zalige muziekavond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s