Categorieën
Releases

Sennek slaat helemaal terug met nieuwe single

Eurovision 2018 was voor Sennek een bitterzoete ervaring door de vroege uitschakeling in de halve finale. Maar nu is ze echt helemaal terug met haar nieuwe single Overtones. Net als A Matter Of Time is het weer een song die de nodige portie drama met zich mee brengt.

Ze liet het hoofd niet hangen

Zangeres Laura Groeseneken, oftewel Sennek is bekend geworden door haar deelname aan Eurovision 2018. Met het nummer A Matter Of Time werd ze door VRT gekozen om ons land te vertegenwoordigen in Portugal. Dat deed ze dan ook heel goed en ze zong quasi foutloos, maar toch stootte het liedje niet door naar de grote finale. De halve finale eindigde dus in mineur voor België en Sennek verdween al snel uit de hitlijsten. Maar ze liet het hoofd niet hangen en zette alsnog door. De zangeres startte opnieuw met schrijven aan nieuwe muziek en in 2019 kwam de single Endlessly uit.

Maar je zou Sennek ook al kunnen kennen van voor haar tijd in Eurovision. Ze zong al af en toe samen met Ozark Henry en ze maakte samen met Alex Callier het nummer Gravity voor de band Hooverphonic.

Een zuchtje wind dat je haren streelt

Na Endlessly is het een tijdje rustig geweest, maar nu is Sennek terug in the picture met haar nieuwste single, Overtones. Een song waarbij de piano de toon zet en de mooie stem van Sennek die toon verder naar buiten brengt. Een groot verschil met A Matter Of Time is dat ze deze keer niet echt de hoogte ingaat, maar ze zoekt in deze single de laagte op. En wat klinkt dat goed. Het klinkt heel warm en volwassen en dat maakt het liedje ook heel aangenaam om naar te luisteren. Ook gebruikt ze haar stem nu op een veel zachtere manier, wat je kan vergelijken met een zuchtje wind dat je haren streelt: het is subtiel en het is aangenaam.

Als je dit nummer in één woord moet samenvatten, is het mysterieus. De muziek, de stem en de effectjes…het maakt allemaal dat de song een mysterieuze sfeer krijgt en je wil weten wat er achter zit. Ook de videoclip neemt die mysterieuze sfeer mee door prachtige zwart-witte shots met weinig lichtinval. Met deze song zet Sennek zich volledig terug op de kaart en laat ze zien wat ze echt waard is.

Een oproep aan alle regisseurs die een detectivefilm draaien

Ik ben heel erg blij dat Sennek terug is met een knaller van een nummer. Ik vond haar met Eurovision al top, maar ze is echt nog enorm vooruit gegaan als het gaat over stem en maturiteit. Ik hoor haar liever in de laagte zingen dan in de hoogte en die laagte doet ze ook echt prachtig in Overtones. Ook de mysterieuze sfeer van deze song vind ik echt super. Het liedje zou volgens mij echt perfect zijn als soundtrack voor een detectivefilm. Het bevat mysterie, een portie drama en een donker kantje. Perfect toch? Hierbij dus een oproep aan alle regisseurs die een detectivefilm draaien, kijk eens naar dit liedje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s