Categorieën
Releases

Alex Lucas en Dee Eye slaan de handen in elkaar voor een zweverige nieuwe single

Weet je nog die song over muziek voor de Cool kids die Todiefor bracht samen met een zingende gitarist? Die gitarist heeft een knallende single gemaakt met Dee Eye genaamd Fly Away. Een song met een leuke beat en een stem die al even zweverig klinkt als de titel.

Van schattig naar uniek

De singer-songwriter Alex Lucas heeft al een hele weg afgelegd om te geraken waar hij nu staat. Als kind stond hij al op de planken bij Eurokids 2004 met zijn eigen geschreven nummer Ecoute-moi. Toen had Alex een heel schattige stem, maar die heeft hij later ingeruild voor een unieke volwassen sound. Je kan echt wel zeggen dat deze artiest iets kent van muziek, hij heeft het namelijk gestudeerd aan het Brighton Institute of Modern Music in Engeland. Daar kreeg hij de passie voor muziek helemaal te pakken en start hij een groepje waarmee hij in totaal drie EP’s uitbracht.

Sinds 2016 zingt Alex Lucas solo en ook nu blijft hij niet onopgemerkt. Samen met Todiefor en nog een aantal andere artiesten maakt hij het nummer Cool Kids dat een enorm succes kent. Nadien zijn er nog een aantal singles gevolgd, onder andere When We Were Young waarin hij terugkijkt op zijn jeugd.

Je gaat er zelfs mee slapen

Nu laat Alex Lucas opnieuw van zich horen met zijn nieuwe single Fly Away. Dat nummer brengt hij samen met nog een Belgisch talent: Dee Eye, een producer/beatmaker die steeds meer succes begint te kennen. In mei bracht Dee Eye nog een eigen album uit en nu begint hij weer aan iets nieuws samen met Alex Lucas. Fly Away is een opgewekte song met een toffe beat. Dat samen met de unieke sound van Alex Lucas geeft als resultaat een supertoffe en catchy song die een zweverig kantje heeft. Vooral de kopstem lijkt voor Alex Lucas geen probleem te zijn, hij haalt de hoge noten zonder al te veel moeite en het klinkt ook heel zuiver en stabiel. Maar ook in de laagte klinkt hij heel aangenaam om naar te luisteren.

De song doet heel erg denken aan een ander nummer dat heel erg populair was en nog steeds is: Circles van Post Malone. Het ritme en de sfeer van beide nummers komen redelijk overeen, maar kopiëren als papegaaien doen de artiesten niet. Onze Belgen doen er duidelijk hun eigen ding mee. De song is aanstekelijk, dansbaar en je gaat er zelfs mee slapen omdat het niet uit je hoofd te krijgen is. Opnieuw een song van hoge kwaliteit, dat is duidelijk.

Beide artiesten zijn top en verdienen meer faam voor wat ze doen

Als ik eerst naar Alex Lucas als kind luister en ik hoor daarna hoe hij vandaag de dag klinkt, ben ik toch een beetje verrast. Hoe schattig hij toen klonk, zo uniek klinkt hij nu. Ik ben al fan van hem sinds Cool Kids en ik ben blij dat hij nog steeds doet wat hij doet. Hij heeft ondertussen al een aantal singles en een EP op zijn naam staan en misschien is de volgende stap een volledig album, wie weet. Ik sta alvast klaar om het te beluisteren en de nummers op te nemen in mijn playlist.

Dee Eye kende ik niet, moet ik eerlijk toegeven, maar ik ben wel fan geworden door dit nummer. Hij lijkt me nog niet zo lang voor zichzelf bezig, althans dat denk ik. Maar ik kan zijn album echt wel smaken. Deze Brusselaar mogen ze van mij gerust ook eens spelen op de radio. Conclusie: beide artiesten zijn top en verdienen meer faam voor wat ze doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s