Categorieën
Aanradertjes

3 DJ’s die we willen horen op Tomorrowland 2022

Een zwarte wolk hangt boven Tomorrowland. Het festival heeft nog steeds geen groen licht gekregen en mag dus momenteel niet plaatsvinden, noch in augustus, noch in september. Om de sfeer van het festival toch een beetje te ervaren, zijn hier drie DJ’s die we zeker willen horen op Tomorrowland 2022.

1. Een Tomorrowland zonder Netsky is niet volmaakt

Boris Daenen is één van de grote jongens van België onder de DJ’s. Wij kennen hem beter onder de artiestennaam Netsky, een Belgische DJ en producer van drum and bass. Het nummer Moving With You heeft het leven van de artiest drastisch veranderd. Het was één van de eerste drum and bass nummers dat ooit gedraaid werd op een Vlaams radiostation. Het succes werd zo groot dat Netsky met dit nummer verkozen werd als ‘Beste Belgische DJ’ door het publiek van StuBru. Nog leuk om te weten: de naam Netsky is gebaseerd op het computervirus dat rondging toen Daenen begon met muziek maken.

Het liedje dat mij doet dansen alsof mijn leven er vanaf hangt is Hold On featuring Becky Hill. Niet alleen heeft het stevige beats die je doen bewegen, het heeft ook nog eens een mooie boodschap die we nu allemaal kunnen gebruiken. We moeten volhouden, op het einde komt alles goed. Het liedje is het openingsnummer van zijn laatst uitgebrachte album Second Nature. De typische sound van Netsky en die zalige drum and bass komen hier heel duidelijk in terug.

Ik ben helemaal fan van de song. Ik hou van de drum and bass, dat is de voornaamste reden dat ik niet kan stilstaan als dit nummer wordt gedraaid. Verder vind ik de stem van Becky Hill ongelofelijk krachtig, dat versterkt de boodschap van de song heel fel. Zeker in deze tijden waarin Corona nog steeds ons leven voor een stuk bepaalt is het fijn om zo’n sterk liedje te luisteren dat je opnieuw de kracht geeft om door te gaan en te blijven strijden.

Willen we hem horen op Tomorrowland 2022? Jaaaaa! Dit is echt één van mijn favoriete DJ’s aller tijden. Een Tommorowland zonder Netsky is niet volmaakt.

2. Het is niet enkel boenk boenk muziek

Sinds de remix van Are You With Me van Easton Corbin in 2014, is Felix De Laet niet meer weg te denken uit de Belgische lijst van topdj’s. Deze DJ en producer van Dance house is over de hele wereld bekend onder de naam Lost Frequencies. De remix van Are You With Me zorgde al snel voor de internationale doorbraak van de artiest over de hele wereld werd, tot in Australië. Ook de song Reality, die daarna volgde, was een groot succes in verschillende landen en zette De Laet echt op de kaart.

Zijn laatst uitgebrachte single die nu overal te beluisteren is, heet Rise. Deze song straalt ook weer de positieve ingesteldheid uit zoals het nummer van Netsky. De eerste zin van het nummer luidt: ‘It’s been a hard year’, wat eigenlijk 2020, maar ook nog 2021 voor een stuk beschrijft. Corona is nog steeds in ons midden en veel mensen hebben het nog steeds moeilijk door alles wat gebeurd is. Zoals het bij een typisch DJ nummer moet, kan je niet stilzitten als deze song op de radio komt. Het wordt wel duidelijk dat je niet alle DJ’s over dezelfde kam moet scheren. Geen enkele DJ maakt hetzelfde, de ene maakt Dance house, de andere maakt drum and bass. Je kan heel veel kanten opgaan als DJ. Het is dus niet enkel boenk boenk muziek.

Deze song geeft mij echt de vechtspirit om in moeilijke momenten toch door te gaan. De feesteffectjes, de mooie diepe stem van de zanger en de boodschap die het nummer meegeeft… het maakt het allemaal af. Ik zie dit nummer ook perfect als song voor het EK voetbal. Het heeft de kwaliteiten, de vibe en de feestvreugde. Dat schreeuwt toch EK liedje?

Willen we hem horen op Tomorrowland 2022? Absoluut. Tomorrowland wordt een echt feestje als Lost Frequencies erbij is. Je wil gewoon feesten als je zijn muziek draait, dat is wat een goed dance house nummer moet doen.

3. Anouk Matton gaat zo’n goede, leuke sfeer brengen op het festival

Dit lijstje is natuurlijk niet af zonder een beetje vrouwelijk geweld. We kunnen Anouk Matton zien als de vrouw van de wereldbekende DJ Dimitri Vegas, maar we moeten haar ook zien als de getalenteerde DJ MATTN. Deze artieste heeft al net als de andere twee een aantal keren op Tomorrowland gestaan. Net als Dimitri Vegas & Like Mike maakt DJ MATTN het liefst dancemusic, maar er mag wel een uniek detail in verwerkt zitten. Het eerste dat je van haar zal vinden op Spotify is een album van Café Del Mar 2016 waar ze met verschillende DJ’s samenwerkt.

De nieuwste release van DJ MATTN is het nummer Knew That Second. Dit nummer kan je wel zien als de definitie van een zomerhit. Het is heel vrolijk, bubbel-achtig, lief en zacht. Je ziet jezelf al zitten in de vakantie op je strandstoel als je deze song hoort. Net zoals bij de bovenste twee nummers kan je niet blijven stilstaan op deze song. Toch is dit liedje een beetje rustiger dan de andere liedjes van dit lijstje.

Dit nummer gaat absoluut in mijn playlist met zomerhits verschijnen. Wat een leuke song. Ik waan mezelf al in een strandbar met dit liedje op de achtergrond. Het brengt sfeer zonder dat het te overheersend is. Er is heel slim omgegaan met de effectjes en de balans is zeer goed gemaakt. Het effect op de stem werkt ook heel goed omdat nu de nadruk echt ligt op de muziek. Ik ben echt helemaal fan van dit liedje.

Willen we haar horen op Tomorrowland 2022? Ja please ja! Anouk Matton gaat zo’n goede, leuke sfeer brengen op het festival. Het is niet voor niets dat ze al een aantal keren op het festival heeft gestaan en ik zie ze maar al te graag terugkeren als haar zwangerschap erop zit. Proficiat ook aan toekomstig papa Dimitri Vegas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s