Categorieën
Releases

Met hun nieuwe single maakt Glitchopper een knallende entree

“We gaan knallen!”, is een zin die meerdere keren op een dag uitgesproken wordt. Glitchopper nam dat knallen nogal letterlijk en knalde vrijdag binnen in de Belgische muziekbusiness met hun debuutsingle Nothing. “Een rechttoe rechtaan nummer met een hoog rockgehalte in de vocals en gitaren”.

“Je bent niet alleen”

Mag ik jullie voorstellen aan de band Glitchopper, een Gentse vierkoppige band die zich vooral wil amuseren met muziek maken. Sinds 2018 vormen frontman Bin Jah Mïn, bassist Hendrick Doncker en drummer Esteban Crowley de band Glitchopper. En deze drie kunnen altijd rekenen op de steun en toeverlaat die al bekend is bij Op z’n Belgisch, Piglet Porch. Hij is de producer en de multi-instrumentalist waar de band altijd op kan vertrouwen.

Sinds 2018 is de groep bezig met demo’s en live-releases, maar Nothing is de eerste volledige single die de band uitbrengt. Frontman Bin Jah Mïn wil met dit nummer een speciale boodschap overbrengen. “Soms raken we verstrikt in de jungle of in onze maatschappij door blind te staren op ons enthousiasme, het lijkt dan onmogelijk om jezelf terug te vinden. Ik wil iedereen anno 2021 een hart onder de riem steken, je bent niet alleen”, laat hij weten.

Van een kleine demo naar een echte radiohit

De single Nothing heeft een lange weg afgelegd vooraleer het werd wat het nu is. “Oorspronkelijk was het een eerder heavy psychedelisch nummer met de titel Stop Killing Yourself”, vertelt de band. Zowel de tekst van het liedje als het gevoel hebben een andere draai gekregen door verschillende omstandigheden en dat draaide uit op wat Nothing is geworden.”Ik heb het nummer op een middag opnieuw bekeken en verder gesimplificeerd tot een rechttoe rechtaan nummer met hoog rockgehalte in de vocals en gitaren”, vertelt Bin Jah Mïn trots. Het is duidelijk dat alternative rock het genre is waar Glitchopper het liefst mee bezig is.

Glitchopper logo
Glitchopper logo

Het nummer straalt enorm veel rauwheid uit door het stemgeluid, de gitaren en de hevige drums. Het gaat over de gedachte dat de mens het grote niets is. Het hunkeren naar likes en shares doet ons denken dat we die leegte opvullen, een zeer actueel onderwerp dus. De keuzes die in het nummer gemaakt zijn brengen die diepere boodschap op een zeer originele manier naar voren. Het liedje is heel radioproof en ook dat is zeker een groot pluspunt waar de groep mee zal scoren. Van begin tot einde ben je helemaal mee en je kan er ook nog eens op losgaan. Een kleine demo is omgezet in een echte volwaardige hit die zo op de radio kan.

Ik wil nog wel eens weggeblazen worden

Ik zeg dit niet vaak, maar ik moet zeggen dat ik een beetje ben weggeblazen door dit nummer. Ik hou enorm van de rauwheid die het nummer bezit, zowel in de sfeer van de muziek als in de stem. Die rauwheid maakt dat de boodschap nog harder binnenkomt. Ik ben ook wel blij dat Glitchopper de eerste versie van Nothing heeft herwerkt. Er zijn niet zo veel nummers die de toxic invloed van sociale media bespreken, daarom vind ik het heel knap dat Glitchopper dat wel doet. Ook Piglet Porch verdient het om genoemd te worden want de productie van dit nummer is echt heel goed gedaan, dus ook zeker pluimen voor hem.

We kunnen stellen dat dit nog een relatief jong bandje is, maar als ze nog meer nummers maken zoals dit, zullen ze snel erkend worden voor hun talenten, want dat hebben ze zeker. Glitchopper is nog maar eens het bewijs dat we de iets minder bekende artiesten ook een kans moeten geven, soms zijn zij zelfs beter dan de bekendere artiesten. Ik ben alvast fan en ik kijk uit naar nog meer om van te genieten, ik wil nog wel eens weggeblazen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s