Categorieën
Mijn mood

Gemotiveerd studeren met de muziek van Op z’n Belgisch

Mood: gemotiveerd

Het is weer de tijd van het jaar waarin alle jongeren drie weken met de neus in de boeken zitten. Studeren is niet altijd even leuk en zeker in deze tijd kan het soms moeilijk zijn om de motivatie terug te vinden. Ik probeer mijn studie uurtjes leuker te maken met een beetje muziek op de achtergrond.

Studeren kan saai zijn

Ik ben ondertussen al een week bezig met blokken en volgende week beginnen mijn examens. Drie weken moet ik even alles op alles zetten om het academiejaar met succes te doen eindigen en om daarna hopelijk te genieten van drie maanden vakantie. Ik kan niet wachten om eindelijk te relaxen en om te profiteren van het zonnetje.

Maar goed, eerst die examens overleven. Het studeren kan soms ontzettend saai zijn. Zeker de vakken die je minder leuk vind of vakken die je minder beheerst kunnen een grote opgave zijn om te studeren. Je zit vaak in een ruimte waar je alleen bent en daar is het dan ook, als ik mij niet vergis heel stil. Sommige mensen genieten van die stilte, maar andere mensen worden daar een beetje zenuwachtig of verveeld van. Herken je jezelf in deze situatie? Dan heb ik de ideale oplossing.

Het motiveert enorm

Op z’n Belgisch (ik dus) heeft een speciale afspeellijst gemaakt voor tijdens het studeren. Ik weet het, er bestaan al veel afspeellijsten die je kan gebruiken voor het blokken . Maar deze playlist is speciaal voor de mensen die op z’n Belgisch zijn of het willen worden. In de playlist ‘Rustig Op z’n Belgisch’ staan allemaal rustige Belgische liedjes die het blokken een stuk aangenamer zullen maken. En eigenlijk, zelfs al moet je niet studeren, is deze afspeellijst ook ideaal als je gewoon even wil ontspannen.

Ik gebruik de afspeellijst tijdens het samenvatten en echt waar, het motiveert enorm. Ik hebt geen last meer van die irritante stilte en ik kan tegelijkertijd de Belgische muziek promoten. Ik blijf de playlist aanvullen dus hij zal enkel nog maar langer worden.

Of je de afspeellijst nu gebruikt of niet, ik wens iedereen heel veel succes met de examens. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en samen komen we hier door. Geen stress, dat is voor niets nodig. Jullie kunnen het. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s