Categorieën
Releases

De nieuwe single van Archie X is een popsong waar iedereen van zal houden

Nu de examens voor de deur staan, is goede muziek meer dan welkom om je zinnen een beetje te verzetten. De nieuwe single van Archie X, Better Off, is zo’n liedje dat perfect past in de playlist van iedereen. Het is pop, zomers en super aangenaam voor het gehoor.

Een mooie samenwerking

De band Archie X bestaat uit twee mensen die elkaar op een mooie manier hebben leren kennen. De leden Charline D’hoore en Tom Lodewyckx delen beide de passie en liefde voor muziek, dat laten ze weten op Spotify. Sinds 2020 maakt het duo ons blij met eigen muziek. Het is dus nog heel pril, maar de derde single is nu een feit en daar zal het zeker niet stoppen. De twee zullen op 13 juni optreden in de AB in Brussel, dat optreden wordt live gestreamd.

De fans van The Voice Van Vlaanderen zullen zangeres Charline D’hoore wellicht al kennen door haar deelname aan het programma. In 2019 kon zij met haar prachtige versie van F.U van Little Mix de vier coaches overtuigen en kreeg ze zelfs een staande ovatie. Ook haar collega Tom Lodewyckx was als live muzikant van het programma enorm onder de indruk. Een mooie samenwerking ontstond en Archie X was een feit.

Perfect voor op de radio

Better Off is de derde single dat het duo als Archie X uitbrengt. Het begint al meteen met een leuke gitaarriff die de toon zet. De song gaat over een relatie die niet echt goed loopt. Twijfels slaan toe en een einde van de relatie is in zicht. Dat verhaal is omgezet in een super leuke popsong die je overal zou kunnen meezingen. Het refrein heeft een tekst die zich heel snel in je hoofd nestelt. Eens je het nummer hebt gehoord, kom je er niet snel meer vanaf. Het liedje zou perfect zijn voor de radio, want de kwaliteit is zeer duidelijk aanwezig en de typische radiosound is daar.

Het stemgeluid van D’hoore is heel aangenaam om naar te luisteren. Ze zingt heel zacht, niet schreeuwerig en dat is zeldzaam in de wereld. Veel zangeressen zullen snel schreeuwerig klinken als ze een hogere noot willen halen, maar D’hoore blijft heel beheerst en heeft enorm veel controle over haar stemvolume.

Alles is dik in orde

Toen ik ontdekte dat Charline D’hoore dat schuchtere meisje met haar gitaar was, schrok ik wel een beetje. Wauw, wat is zij veranderd, ze ziet eruit als een popster die zelfzeker is over haar talent. Ik ben heel blij dat Lodewyckx de zangeres een kans wou geven, want samen zullen ze nog heel wat bereiken. De muziek, de stem en de productie, echt alles is dik in orde bij deze twee.

Ik ben er ook echt zeker van dat als er iemand dit nummer zou draaien op de radio, veel mensen zeer positief zullen zijn over Archie X. Ik kan ook zeker aanraden om naar hun andere liedjes te luisteren, want ook die nummers zijn zeker de moeite waard. Hopelijk komt er binnenkort een album met nummers als dit, dan wordt het zeker een hit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s