Categorieën
Releases

We omhelzen samen het nieuwe album van Tom Helsen

De grappenmaker op Twitter, Tom Helsen laat zijn serieuzere kant eens zien, en wat voor één. Vanaf vandaag kan je via Spotify het nieuwe album, Zin Om Je Tom Helsen beluisteren. Voor dit album keert hij terug naar onze mooie taal, het Nederlands.

Een hele carrièreswitch

Tot nu toe hoorde je Tom Helsen altijd in het Engels, maar nu heeft hij na 25 jaar de sprong gewaagd naar het Nederlands. Het album is getiteld Zin Om Je Tom Helsen, wat een geweldig woordgrapje inhoudt. In een interview met Omroep Flevoland laat hij weten dat hij enorm trots is op de titel en dat hij het album een beetje ziet als een hoogtepunt in zijn carrière.

Ook laat hij in het interview weten waarom hij naar het Nederlands is overgeschakeld. “Ik had alles bereikt wat ik wou bereiken in het Engels, en ik voelde niets meer. Ik had al gepland dat ik ooit in het Nederlands zou schrijven als ik ouder zou zijn. Ik ben dan in het Nederlands beginnen schrijven en ik voelde terug wat ik in het begin voelde”. Voor de zanger voelt dit moment aan als een nieuw begin en dat neemt hij best letterlijk. Hij liet namelijk weten tijdens het interview dat hij tijdens een optreden nooit meer de vroegere 145 Engelstalige nummers zal spelen. Een hele carrièreswitch blijkt dus.

Wauw, wat is dit prachtig

Het nieuwe album bestaat uit 11 nummers die allemaal iets anders aan het album toevoegen. Maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal prachtig gezongen en ze komen heel hard binnen. Dit zijn twee van mijn favorieten.

De song Simon is het beginnummer van het album en is een enorm goede binnenkomer. Het bevat een elektrische gitaar en een prachtige piano. Tom Helsen zingt dit nummer samen met Mich Walschaerts, die je kan kennen van Kommil Foo. De mix van de twee stemmen is echt prachtig en ze vullen elkaar heel mooi aan. Beiden kunnen prachtig zingen en het gevoel van het nummer overbrengen op hun eigen manier. Waar Walschaerts heel fragiel is, is Helsen iets rouwer en dat is echt een gouden combinatie. Wat ook heel sterk is aan dit nummer is de storytelling, het komt echt binnen en beide zangers houden de luisteraar vast. Als je dat kan, dan weet je dat de storytelling goed zit. Echt een topper om het album mee te starten.

Het liedje Water kenden we al, want het werd al eerder gereleased. Maar toch verdiend het nummer benoemd te worden. Wauw, wat is dit prachtig. Ik heb Tom Helsen zelden zo fragiel horen zingen. Hij klinkt echt supermooi in het Nederlands en de emoties komen zoveel beter binnen als hij in onze mooie taal zingt. Dit liedje is daar het ultieme bewijs voor. Met slechts een piano, een klein effectje hier en daar en zijn stem maakt Helsen een liedje dat echt naar de keel grijpt. Het is zo puur, echt, en het komt heel hard binnen. De prachtige stem van Helsen maakt het helemaal af en dit is ook de kans voor hem om te laten zien wat zijn zangkwaliteiten zijn. Echt in één woord: Prach-tig vind ik deze song.

Dit zijn natuurlijk maar twee liedjes, maar er zijn nog nummers die een grote indruk nalaten zoals Lore Alsjeblief en Zolang De Liefde Blijft Bestaan.

Een geslaagd nieuw begin

Ik heb Tom Helsen zelden zo fragiel weten zingen als nu en het album pakte me vast van begin tot einde. Het gevoel dat hij legt in zijn liedjes is echt zo goed en je gaat er helemaal in mee. Met elk nummer kan Helsen iets anders laten zien, bij het ene kan hij zijn emoties tonen, bij het andere kan hij dan weer zijn kwaliteiten als zanger bewijzen. Met dit album laat hij zeker zien dat hij nog altijd enorm veel talent in huis heeft, nog meer zelfs in het Nederlands. Je kan hier zeker spreken van een zeer geslaagd nieuw begin voor de artiest.

Ik ben echt superbij voor Helsen dat hij het toffe gevoel terug te pakken heeft en ik hoop dat hij dat gevoel nog even vasthoudt. Er mogen nog wel albums zoals dit komen, ik zal ze met open armen omhelzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s