Categorieën
Releases

Chapter Two tovert een smile op je gezicht met hun nieuwe single

Door Eurovision zou je bijna vergeten dat er een aantal artiesten niet stil zijn blijven zitten. Ook Chapter Two is zo’n bezige bij en heeft een aantal dagen geleden hun nieuwe single Smile gedropt. Een super toffe song die je niet meer uit je hoofd krijgt.

Echt en puur

Chapter Two is een band die bestaat uit twee toffe kerels, Grego Van Holderbeke en Lennert Haenen. De twee kwamen in 2019 als winnaars uit de derde editie van de talentenjacht MNM Rising Star. Sinsdien gaat het hard voor de band en ze brengen singles uit die waarschijnlijk wel bekend in de oren zullen klinken. Onder andere By My Side en Burn zijn liedjes die je zeker al bent tegengekomen op de radio.

Naast bandmates zijn Van Holderbeke en Haenen ook nog eens hele goede vrienden die beide hun droom nastreven. In een interview met Flashmagazine laten ze weten dat ze al zes jaar bevriend zijn. Ook laat de band weten dat ze een heel brede muzieksmaak hebben en dat ze vooral muziek willen maken waarvan de boodschap echt en puur moet zijn.

“Zie je wel dat ik het kan”

Sinds 14 mei is hun nieuwste single Smile uit. Dit is nu eens echt een single die enkel positiviteit uitstraalt. Je krijgt er een beetje 80’s vibes van, wat trouwens helemaal trendy is in de popmuziek. Het nummer begint meteen met een vrolijke, stevige beat die je onmiddellijk aan het dansen zet. Ook het refrein is heel erg aanstekelijk en je kan gewoon niet blijven stilstaan. Die 80’s sound past erg goed bij de sound van Chapter Two en het is tof dat ze eens iets nieuws proberen.

De videoclip van het liedje is één van de leukste clips die ik al heb gezien. De spontaniteit en het plezier druipt er vanaf en dat is echt zalig om naar te kijken. Ook past de clip helemaal bij de mood van de song. Chapter Two is hiermee het voorbeeld dat een videoclip niet altijd super gesofisticeerd moet zijn, soms is gewoon lol maken meer dan genoeg.

De boodschap is echt super positief en kan je samenvatten met die zin: “Zie je wel dat ik het kan”. Veel studenten zijn op dit moment bezig met blokken en zien het soms niet meer zo goed zitten. Deze song is dan echt ideaal om het vertrouwen terug te vinden. Als iemand tegen je zegt dat je iets niet kan, luister dan deze song en je krijgt enorm veel zin om het tegendeel te bewijzen.

Hey, motherfuckers, look at me now I’m standing on my own two feet. I take a look in the mirror, feeling kinda proud, something that you’ll never believe. I could do perfect you, than I’d be just another face in the crowd. But, hey, all you suckers, Look at me now living the life so free, and I just smile.

Smile, Chapter Two

Een smile op je gezicht

Als ik zeg dat ik het een goed nummer vind, is dat echt een understatement. Ik kan het niet meer uit mijn hoofd krijgen en ik draai het steeds on repeat. De boodschap vind ik echt zalig en enkel daarom zouden veel mensen het liedje moeten horen. De stemmen van Grego en Lennert zijn beide heel aangenaam om naar te luisteren en ze mixen heel mooi samen. Je krijgt echt een smile op je gezicht van het liedje. We mogen dankbaar zijn dat het lot hen heeft samengebracht om muziek te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s