Categorieën
Klein berichtje

Proficiat aan België

Wat een finale was dat gisteren met een prachtige show met tal van goede acts. Onze Hooverphonic mocht er zeker tussenstaan met hun mysterieuze nummer The Wrong Place. De resultaten zijn ondertussen bekend en Italië mag zich winnaar noemen van Eurovision 2021.

Om stil van te worden

Hooverphonic haalde gisteren nog één keer alles uit de kast om het beste van zichzelf te tonen in de grote finale. Ze hebben dat dan ook fantastisch gedaan en ik ben heel fier op ons land. Geike Arnaert zong weer de sterren van de hemel en tussen al de andere circusacts was het een verademing om naar te kijken en te luisteren.

Maar het is nog altijd het volk dat uiteindelijk beslist en laat daar onze band minder goed bij in de schuif liggen. We wisten op voorhand al dat The Wrong Place geen liedje is voor Eurovision dus ergens konden we het een beetje verwachten, maar die drie puntjes die we kregen van het publiek waren toch even om stil van te worden.

Een niet zo positieve naam

Wat heeft Hooverphonic de das omgedaan? We kunnen een aantal redenen bedenken die een verklaring zouden kunnen zijn voor het resultaat van gisteren. Allereerst de keuze van de song. Tussen alle acts met veel extraatjes viel België een beetje weg. Ons land had geen schreeuwende act met dansers, vuurwerk en een zilveren glitterpakje. De song en bijhorende act werden blijkbaar door het publiek gezien als saai.

Een andere reden kan te maken hebben met de halve finale waarin ons land een plekje veroverde in de finale. Door naar de finale te gaan, zetten ze Kroatië een hak en daar waren veel mensen niet blij mee. Uiteindelijk bleek dat België zeven punten meer had dan Kroatië, de overwinning was dus zeer nipt. Veel mensen zijn van mening dat België het voorlaatste plekje in de finale gestolen heeft van Kroatië, dat trouwens erg populair was onder het publiek. Het zou kunnen dat België hierdoor een niet zo positieve naam heeft gekregen.

We mogen fier zijn

België behaalt de 19e plaats en dat is zeker niet slecht. We mogen niet vergeten dat we toch al in de finale geraakt zijn, dat is toch al een hele prestatie. We mogen echt wel fier zijn op Hooverphonic. Volgend jaar kunnen we in Italië opnieuw supporteren voor ons mooie land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s