Categorieën
Nieuwtjes

Naar Eurovision met Hooverphonic, maken we kans op een finaleplaats?

The dark horse van Eurovision, dat is de naam waaronder Hooverphonic bekend staat. Vanavond zullen ze ons mooie België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Hoe zal de band scoren met hun liedje, The Wrong Place?

Amusement om kreupel bij te liggen

We hebben er een jaar op moeten wachten, maar eindelijk is het weer tijd voor de meest muzikale week van het jaar. Eurovision brengt voor drie avonden alle Europeanen en iedereen daarbuiten samen en verbindt de wereld met muziek. Je kan genieten van de muziek, maar het is ook zeker amusement om af en toe kreupel bij te liggen, mede dankzij Peter Van De Veire.

Vorig jaar kon het Eurovisiesongfestival jammer genoeg niet doorgaan omwille van Corona. Ondanks de moeilijke periode hadden de organisatoren voor een mooi alternatief gezorgd: Eurovision Shine a Light, naar het winnende nummer van een tijd geleden: Love Shine A Light van Katrina & the Waves. Het werd een symbolisch evenement waarin we door muziek heel even de realiteit konden vergeten.

De wereld is fan van Geike Arnaert

Maar vorig jaar is geweest, nu is nu. Dit jaar is Eurovision weer van de partij en onze Hooverphonic is er meer dan klaar voor. Met hun liedje The Wrong Place zijn ze een beetje het buitenbeentje van de groep, maar misschien is dit juist goed. Misschien onthouden mensen België beter als we ons een beetje afscheiden van alle selflove nummers.

Ik ben echt een enorme fan van The Wrong Place en al helemaal van de zalige stem van Geike Arnaert. Zowel op de plaat als bij de repetities straalt ze, en ik ben niet de enige die dat opmerkt. Ook de rest van de wereld is fan van de stem van de zangeres. Vooral na de repetities kwamen er verschillende reacties binnen. De mooiste reactie onder de video vind ik echt wel deze: “There’s always one vocalist professional enough to match the studio version exactly. This year, it’s Belgium”.

Mogen ze in de finale staan, van mij wel.

We moeten realistisch zijn, de laatste prestaties van België op het Eurovisiesongfestival waren niet geweldig. We hebben sinds Blanche geen finaleplaats meer in de wacht gesleept. Vaak was het nummer wel echt top, maar sloeg de act niet aan bij het publiek. Maar toch heb ik vertrouwen dat het dit jaar anders wordt. Ik ben ervan overtuigd dat ze puur kwalitatief gezien moeten doorgaan. Het is echt een sterke song en ik geloof in de kwaliteiten van Hooverphonic. De act zal vooral bestaan uit audiovisuele beelden en we weten, daar is België goed in. Mogen ze in de finale staan, van mij wel.

Maar ik heb natuurlijk niets te zeggen over de uitslag en ik zal die hoe dan ook moeten accepteren. Er zijn namelijk ook mensen die de song niks voor Eurovision vinden en zij mogen natuurlijk ook stemmen. Maar als het van de mensen op Twitter afhangt, zijn we door. Meer dan de helft is pro België dus het is nu gewoon hopen op het beste en afwachten. Maken we kans op een finaleplaats? Het zal erop of eronder zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s