Categorieën
Releases

Met de nieuwe single van Oscar and the Wolf wandel je een droom binnen

Een droom was nog nooit zo echt nu. De nieuwe single James van Oscar and the Wolf is eindelijk gelanceerd. En voor de mensen die nu argwanend zijn, dit is geen 1 aprilgrap.

Ook een tour?

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk hebben we een nieuwe single van één van de grootste bands uit de Belgische muziekbusiness. Oscar and the Wolf heeft drie jaar onder de radar geleefd, maar vandaag springen ze weer in het vizier. Na grote hits zoals Fever, Runaway, Breathing en nog vele andere is de band weer helemaal opgeladen.

De zanger van de band, Max Colombie heeft ook al laten weten dat er nog wat nieuws aan zit te komen. Tijdens de lockdown zijn ze uitvoerig bezig geweest aan een nieuwe plaat. Binnenkort kunnen we een nieuw album verwachten. Hopelijk volgt na de plaat ook een tour, wie weet?

Prachtige muziek met speciaal verhaal

Hoe deze singel tot stand is gekomen is wel erg opmerkelijk. Je kan het een beetje zien als een droom en dit mag je best letterlijk nemen. Bij StuBru legt Max Colombie uit hoe het proces van de single James verlopen is.

“Ik werd ’s morgens wakker uit een droom waarin ik muziek had gedroomd. Normaal droom ik niet veel over muziek, maar deze droom was zo realistisch dat ik alles heb opgenomen wat ik nog wist om te memoriseren. Wanneer we het hadden opgenomen kreeg ik een bericht dat het zoontje van mijn overleden neef geboren was, zijn naam is James. Zo is de titel beslist.”

Het begin van het nummer klinkt ook echt als een droom die je betreedt. Het verhaal komt nog beter over als je het verhaal achter het nummer kent, maar je kan hier ook perfect je eigen betekenis aan geven. Het nummer is anders dan de voorgaande liedjes van Oscar and the Wolf. Het is niet erg dansbaar, maar het is dieper en zweverig. Deze song is perfect om rustig bij te gaan zitten en te genieten van de prachtige muziek met speciaal verhaal.

I don’t wanna see you
I don’t wanna talk about the things you used to
I don’t wanna see you
I don’t wanna talk about the things you used to

Oscar and the Wolf, James

Een droomgevoel

Echt prachtig hoe muziek kan ontstaan. Ik vind het heel speciaal dat dit lied voorkwam in de droom van Max Colombie. Het lijkt nu of we een beetje mee kunnen kijken in zijn droom. Ik krijg er ook echt een droomgevoel van.

Mijn interpretatie van het nummer is het volgende: je leert iemand kennen in je droom, maar je wordt wakker en die persoon is in rook opgegaan. Na de droom blijf je heel de tijd met die persoon in je hoofd zitten en kan hem maar moeilijk vergeten.

Ik ben helemaal enthousiast over dit nummer. Het is echt net of je een droom binnenwandelt. Als Max Colombie nog zo van die geniale dromen heeft, moet hij er zeker opnieuw iets mee doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s