Categorieën
Releases

Een nieuwe single en een nieuw begin voor Rubus

Tijdens minder rooskleurige dagen kunnen happy vibes een wondermiddel zijn. Wie een goed humeur zoekt, kan luisteren naar A Little Bit Off, de nieuwe single van Rubus. Binnenkort het nieuwe liedje voor bij het kampvuur?

Kort en krachtig

Maak kennis met Bram Van Hecke, 27 jaar en het gezicht van Rubus. Deze singer-songwriter houdt van luchtige popmuziek met een happy vibe. Sinds 2019 bezorgt hij ons deze happy tunes met als debuutsingle Sit Down And Rewind. Ook hier is de luchtigheid goed te merken en de sfeer is een beetje country. Deze stijl past goed bij de stem van Van Hecke dus deze keuze is zeer goed gemaakt. Later laat Van Hecke zien dat er nog veel meer in zijn stem zit dan enkel country en luchtigheid met het nummer Hit Or Miss.

Op 23 maart laat Van Hecke weten dat hij voortaan als Rubus verder gaat. Voordien heette hij Rubus Of Fences, maar hij gaat nu voor kort en krachtig. Een leuk weetje is ook dat Rubus eigenlijk braam betekent, wat dicht aanleunt bij de echte naam van de zanger: Bram. Deze naamsverandering zorgt officieel voor een nieuw begin voor de artiest.

Het heeft zijn charmes

Nu is het zover dat Bram Van Hecke zijn eerste single als Rubus op ons loslaat. A Little Bit Off begint al meteen luchtig en happy met een akoestische gitaar. De song doet erg denken aan de stijl van Milow, hij is met zijn stem en gitaar erg goed in happy songs maken waar je meteen vrolijk van wordt. Ook Rubus blijkt net als Milow erg goed overweg te kunnen met een gitaar.

Heel het nummer is erg aanstekelijk om mee te zingen door de leuke melodie en de super toffe tekst. De stem van Rubus lijkt een beetje op die van een andere topper: Tom Dice. Maar ook al zijn er veel raakpunten met andere artiesten, toch weet Rubus uniek te zijn. Het nummer maakt veel kans om zeer populair te worden omdat het zo aanstekelijk en leuk is. De productie is niet erg ingewikkeld, maar het minimalistische van dit nummer heeft absoluut zijn charmes. Een nummer hoeft niet altijd super gecompliceerd en cimematisch te zijn.

Keep a light on when you move through the dark, then the end won’t ever seem far off. We”ll get there somehow so hold on for your life, though the air might feel a little bit off.

A Little Bit Off, Rubus

Het lichtje dat je helpt door het donker

Ik ben helemaal te vinden voor de happy vibes van Rubus en ik ben heel blij dat ik deze artiest heb ontdekt. Rubus zal mijn playlist helemaal opvrolijken en dat mag wel eens gebeuren. Ik word er echt vrolijk van en de tekst doet me ook doorzetten. Het is letterlijk het lichtje dat je helpt door het donker. Op een minder rooskleurige dag, zal ik dit lied zeker draaien om mezelf weer positief te krijgen.

Hoe leuk zou dit nummer zijn bij een kampvuur? Mij lijkt het er echt perfect voor: het is aanstekelijk, het is niet zo moeilijk te leren en het heeft zeker de sfeer van een kampvuurliedje. Ik zou zeggen, iedereen die gitaar kan spelen, ga dit nummer leren want je zal hier zeker mee kunnen scoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s