Categorieën
Mijn mood

Alles of niets: de verrekijker om het bos terug te zien

Mood: hoopvol

Het hoofd van een mens zit deze dagen vol gedachten die ronddwalen. Ondertussen zijn we maart 2021, maar de coronacrisis lijkt niet meer weg te willen uit ons leven. Het plakt aan onze schoen en we krijgen het er niet af.

Mount Everest en Mont Ventoux

Er zijn dagen dat het leven in coronatijden me heel goed afgaat, maar er zijn ook dagen dat ik het liefst van al heel de dag in mijn bed wil blijven liggen. Zeker wanneer ze ons een versoepeling beloven, maar uiteindelijk blijft het bij een lege doos.

Ik begrijp dat iedereen het enorm moeilijk heeft, ook ik heb soms een moeilijk momentje. Ik zit elke dag thuis met niets om naar uit te kijken en ik krijg taken in overvloed. Ik probeer zo goed mogelijk te plannen, maar soms zie ik het overzicht niet. Al snel zie ik een Mount Everest terwijl het maar een Mont Ventoux blijkt te zijn. Dat scheelt zo’n 7000 meter en is dus een wereld van verschil.

Een verrekijker

Onlangs zat ik te studeren en voelde dat ik de concentratie en de moed niet had. Twee pagina’s per uur die als eeuwen aanvoelden. Ik wilde ermee stoppen en later verder doen, maar iets in mij zei dat dat de manier niet is.

Ik zocht naar steun bij mijn favoriete playlist op Spotify en die steun heb ik zeker gevonden. Meer zelfs, het heeft me geholpen de kracht terug te vinden en weer hoopvol te zijn. Eén nummer in het bijzonder heeft me weer op de rails gekregen: Alles Of Niets van Bazart. Het voelde een beetje als een verrekijker. In één keer zag ik door de hoge bomen het bos weer.

Mijn positieve zelf

De tekst van het liedje is wat me het meest raakt. Het is zeer herkenbaar, zeker in deze tijden. We kennen allemaal het gevoel dat we niet weten wat te doen en het gevoel dat we vastlopen. Ik herken mezelf in de tekst en dat maakt het voor mij zo mooi.

Maar wat als we doorgaan? Oh, niet blijven staan? Loop tegen muren in mijn hoofd aan.

Wat als we doorgaan? Oh, zie me staan. Loop tegen muren in mijn hoofd aan.

Wat als we doorgaan? Is het te laat?

Bazart, Alles Of Niets

Ook al is het een relatief droevig liedje, toch put ik er kracht uit. Er zit namelijk ook een positieve boodschap in het nummer. We moeten doorgaan, hoe moeilijk het ook is. Deze boodschap geeft me hoop, de hoop die ik zocht en nodig had. Het laat me weer mijn positieve zelf zijn die overal het goede in ziet.

Er is hoop. Hou die hoop vast. Ben je ze even kwijt? Luister naar een liedje dat jouw verrekijker is die je het bos weer doet zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s