Categorieën
Nieuwtjes

Muziek doet leven op een dag vol regen

De zonneschijn bleef lang uit na de regen die op 22 maart op ons neerviel. Vele mensen halen diep adem nu het 5 jaar geleden is dat de hemel zwart zag door de aanslagen in Brussel. Maar muziek in ons leven laat de zon die zo lang wegbleef, stilaan weer schijnen.

Leven ze nog?

De seconden werden minuten en de minuten werden uren. De aanslagen in Brussel zullen voor eeuwig in de harten van elke Belg gebrand staan. Er zijn mensen gewond geraakt, er zijn mensen die een litteken voor het leven hebben gekregen en er zijn de mensen die achterblijven met vragen. Waarom wij? Waarom mijn kind? Waarom mijn vader?…Wat hebben zij ooit misdaan?

Heel de dag zochten mensen contact met hun geliefden, vrienden en familie, maar omdat de telefoons nergens meer werkten, tastte iedereen in het duister. Leven ze nog? Waar zijn ze? We liepen op de tippen van onze tenen en we beeldden ons de rampscenario’s in die we zo graag wilden vermijden.

Een droom mondde uit in een nachtmerrie

Op dit soort dagen is muziek een enorme redder. Het helpt gevoelens te verwerken die je nergens anders kwijt kan. Zo heeft Melanie een zeer emotionele getuigenis gedaan op StuBru. Ze vertelde dat ze op 22 maart zou vertrekken op Romereis, maar een droom mondde uit in een nachtmerrie.

Heel lang heeft Melanie die gevoelens opgekropt totdat ze er een liedje over schreef: Second Day Of Spring. Het is een echte krop in de keel. De tekst is prachtig geschreven en de stem is ook zeker de moeite waard om eens te beluisteren. Het lied is niet als single uitgebracht, maar wie geïnteresseerd is, kan hier klikken om het liedje en het interview te beluisteren.

Een simpel liedje kan troost bieden

Ook Bart Peeters was net als iedereen erg aangedaan door de gebeurtenissen en nam zijn gitaar. Op korte tijd schreef hij het nummer Hemel. In het nummer komt naar voren dat God niet vraagt om aanslagen en dat de hemel bestaat uit de liefde die we elkaar geven.

Het lied werd voor de allereerste keer gebracht bij Van Gils & Gasten. De uitzending was volledig in het teken van de aanslagen en onder andere Martien Tanghe en Bart Peeters waren te gast bij Lieve Van Gils. Op een heel emotionele manier bracht Bart Peeters zijn liedje en kreeg heel de tafel stil. De tekst is recht uit het hart gegrepen en ook enorm herkenbaar. We zaten allemaal met vragen en door dit nummer konden we deze onbeantwoorde vragen een plaatsje geven.

Deze situatie is het zoveelste bewijs dat muziek ons op de meest kwetsbare momenten kan ondersteunen. Op momenten waarop woorden niet genoeg zijn, kan een simpel liedje de troost bieden die je op dat moment nodig hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s