Categorieën
Releases

Hope. komt met nieuwe single June een beetje meer uit de schaduw

Niets is zo leuk als verborgen talent ontdekken. Hope. is nog maar recent bezig, maar hebben al verschillende topnummers gemaakt. Sinds kort is hun nieuwe single June uit en ook die mag zeker niet onderdoen.

Het is een raadsel

Sinds 2019 is Hope. bezig met muziek te maken. De band heeft ondertussen al pareltjes gemaakt zoals Don’t Forget en One Call. Al die nummers hebben een specifieke stijl. Er zit een beetje invloed in van de 80’s en 90’s. Vooral bij hun debuutsingle A Perfect Way To Stay vallen deze invloeden duidelijk op.

Op Spotify laat de band weten dat ze vooral willen experimenteren met hun muziek. Voor de rest blijven ze redelijk mysterieus over hun identiteit. Wie de leden zijn, waar ze vandaan komen, hoe ze bij elkaar zijn gekomen… Het is een raadsel.

Hebben we hier de Belgische Coldplay ontdekt?

Na de drie eerste singles mogen ze er nog een vierde aan toevoegen. De single June is weer iets anders dan hun vorige nummers. Een vrolijke beat maakt het nummer van in het begin al aangenaam. Het begin komt rustig op gang waardoor je er langzaam in kan komen. Het is een dansbaar, leuk en ontspannend liedje.

De stijl van het nummer doet erg denken aan Every Tear Is A Waterfall van Coldplay. De zanger heeft ook echt een stem die zeer goed past bij deze stijl. Ook de background effecten doen heel erg denken aan de Britse popband. Hebben we hier misschien de Belgische Coldplay ontdekt?

Een leuke, nieuwe aanwinst

Ik kwam Hope. toevallig tegen op Spotify en ik was meteen verkocht. Elk nummer heeft iets eigen wat het repertoire zeer interessant maakt. Het ene is heel mysterieus en het andere is feel-goed, gewoon leuk en ontspannend. Ik hoop dat ze snel volledig uit de schaduw treden en dat meer mensen deze band leren kennen.

Als Coldplay fan vind ik het ook heel interessant hoe Hope. die stijl moderniseert en er hun eigen ding mee doet. Het naadloos kopiëren zou ik niet zo geapprecieerd hebben, maar hoe de band het nu aanpakt, vind ik geweldig. Ik heb het gevoel dat we een leuke, nieuwe aanwinst hebben gevonden om de Belgische muziekbusiness nog meer te promoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s