Categorieën
Releases

Fix The Heater van Mooneye maakt zelfs van de meest ijzige persoon een dramaqueen

Een beetje drama houdt het leven spannend. De nieuwste single van Mooneye past perfect in de soort playlists die je draait als je een dramatisch momentje ervaart. Je waant jezelf in de auto, starend uit het raam met de bijpassende, dramatische blik.

Het doet de haren omhoog staan

In 2018 komt de eerste EP van Mooneye op de markt. Wanneer ze daarna de winst van De Nieuwe Lichting 2019 binnenhalen, zijn ze geen onbekende meer. Sindsdien verassen ze de luisteraar elke keer opnieuw met mysterieuze, donkere pakketjes aan muziek. Maar er is niet enkel donkere muziek te vinden in hun repertoire. De single Bright Lights, die gebracht wordt met Meskerem Mees, is een single met een vrolijke toon en een boodschap vol liefde. Zo zien we dat Mooneye zeer flexibel in genres kan zijn.

De band bestaat uit 5 mannen die elk hun talent laten zien. De zanger heeft een zeer veelzijdige stem die verschillende genres aankan. Maar deze stem is natuurlijk niks zonder de muzikanten. Vooral de gitaren doen de haren omhoog staan. De band lijkt zeer goed op elkaar ingespeeld waardoor alles heel mooi samenkomt.

Mysterieus met een fifty shades sfeer

Ook al kan de band zeer veel genres aan, toch komen ze met de donkere kantjes het beste weg. Hun nieuwste single Fix The Heater bewijst dit nog maar eens. Een song over twijfel, angst en alle gevoelens die ons onzeker maken. Het begin komt heel geleidelijk binnen. Het doet denken aan gedachten die binnen sluimeren in je hoofd.

Het nummer bouwt op naar het refrein waar de elektrische gitaar in het spel komt. De stem van de zanger wordt hier ook dramatischer en gevoeliger. Alsof hij de gevoelens lang heeft opgekropt en alles er in één keer uitkomt. De song lijkt me een donkere, mysterieuze song, maar er zit toch ook een fifty shades sfeer in. Er zit seksuele spanning in die ook in de tekst van het lied terugkomt.

Het einde is redelijk onverwacht, maar daarom niet slecht. In tegendeel, het maakt het lied juist zeer sterk. Je bent als luisteraar helemaal in de gevoelens gekropen en in één keer is het gedaan. Plots keer je terug in de realiteit. Je publiek zo meekrijgen in een verhaal is zeer belangrijk en kan niet zomaar iedereen. Dit maakt van Mooneye zeer goede storytellers.

I’m getting closer to the room she’s in and my body won’t stop shivering. She takes off het dress, I am afraid. I’m such a mess, always the same.

Mooneye, Fix The Heater

Een web van emoties

Bij dit nummer krijg ik meteen een soundtrack gevoel. Het gehalte aan drama en emoties in deze song zijn perfect om de soundtrack van een film te zijn.

Het verhaal zit ook dieper dan we eerst denken. Bij het eerste gehoor denk je dat het enkel gaat over een moeilijk moment in het leven, maar er zit ook een seksueel kantje verscholen in het nummer. Deze wending is zeer verassend en daarom vind ik het nummer enorm interessant omdat het alle kanten op kan.

Ik voel de drama heel hard als ik naar het nummer luister. Ik hou van drama in muziek en hoe meer, hoe beter. Mooneye houdt mij echt vast met dit nummer en ik raak vast een web van emoties.

De stem van de zanger raakt me ook heel erg. Ik vind deze stem ideaal voor dramatische nummers en dan vooral de stemkleur. Dat in combinatie met de zalige muzikanten maken voor mij een geweldig nummer. Ik kan er naar blijven luisteren en elke keer vind ik weer iets dat ik interessant vind.

Onlangs heeft Mooneye een live sessie gehouden en ook dit nummer kwam aan bod. De zanger klinkt zeer goed live en ook de instrumenten klonken zeer helder en mooi. De seksuele spanning komt in de live versie nog meer naar boven. Ik vind Mooneye zeker een goede ontdekking en ik ben niet de enige. In verschillende muzieklijsten staat Fix The Heater te bewonderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s