Categorieën
Mijn mood

Een bakske vol met stro: Kerst met een vleugje nostalgie

Mood: genietend van Kerstmis met nostalgische herinneringen

De kerstbelletjes rinkelen weer want Santa Claus is coming to town. Ook al vieren we Kerstmis dit jaar anders dan normaal, de warmte en liefde van het feest is in alle straten te merken. Ik maak er het beste van door terug te blikken op mooie herinneringen die voor altijd in mijn geheugen gegrift staan.

Het coronavirus is niet het cadeau dat we willen met kerst, maar we zullen het er toch mee moeten doen. Je kan dan twee dingen doen: je hoofd laten hangen of proberen om er toch het beste van te maken.

Hoe maak je er het beste van? Door mooie herinneringen op te halen. Je kan dit rustig alleen doen of samen met iemand anders. (iemand uit je bubbel natuurlijk)

En hoe haal je herinneringen op? Door bijvoorbeeld muziek te luisteren waar je iets speciaals bij voelt. Een liedje dat je even terug meeneemt naar een andere tijd.

Nu de feestdagen volop aan de gang zijn, is de kerstmuziek weer helemaal terug. Maar voor mij is er maar één liedje dat echt speciaal is: Een Bakske Vol Met Stro van Urbanus.

Dit nummer is misschien wel het populairste Belgische kerstnummer. Maar dat is niet de enige reden dat ik het kies als favoriet. Er zit ook een hele mooie herinnering aan verbonden. Het brengt mij helemaal terug naar de momenten dat ik bij mijn moeke verbleef toen ik kleiner was.

Mijn moeke had een grote plaat van Urbanus die we vaak afspeelden. Een Bakske Vol Met Stro is het eerste nummer dat ik van de plaat hoorde en ik was meteen verkocht. Ik weet nog dat ik telkens als de plaat opstond ik samen met moeke en mijn broer voor de platenspeler ging zitten om te genieten en te lachen met de liedjes en de grapjes.

Ondertussen is moeke overleden, maar de herinnering aan haar blijft sterk door dit nummer. Elke keer opnieuw zie ik ons zitten en lachen voor de platenspeler. Enkel mooie herinneringen dus…

Jezeke is geboren, aleluja alloo. Jezeke is geboren in een bakske vol met stro

Een Bakske Vol Met Stro, Urbanus

Luister zeker naar deze topper hieronder en haal ook zelf mooie herinneringen op. Op die manier wordt Kerstmis toch het warme feest dat we kennen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s