Categorieën
Releases

2020: Een startschot van 2021 met Trapped Ants

We hebben gevloekt, getierd, maar eindelijk is 2020 afgelopen. Iedereen is erg blij dat 2021 zijn entree maakt. Ook de band Trapped Ants is opgelucht dat het jaar voorbij is en laten dit weten met hun nieuwe single.

Heimwee, afschuw en verlangen

Nog nooit zijn we zo blij geweest met een nieuw jaar. We dromen al van de vele mensen die we zullen knuffelen en de vele feestjes die we moeten inhalen. Het zal nog moeilijk zijn de komende maanden, maar er is hoop. We moeten nu nog even op de tanden bijten en volhouden. Het komt goed…

Dit alles vat Trapped Ants heel mooi samen met een melancholisch maar hoopvol nummer met de toepasselijke naam: 2020. De song bevat alle gevoelens die we het afgelopen jaar hebben ervaren: de heimwee naar 2019, de afschuw voor 2020 en het verlangen naar betere tijden in 2021.

We’ll be loving each other better when we’re finally back together. So hold on, hold on. It will be over soon…

2020, Trapped Ants

Een spannend vooruitzicht

Het nummer spreekt aan om verschillende redenen. De zeer herkenbare boodschap, de melodie en zeker de mooie stem van Niels. Ruw, maar toch breekbaar…

Wat ik ook heel creatief en interessant vind, is dat de bridge van het nummer een klein stukje monoloog is. Dit vind ik zeer leuk gedaan omdat op die manier de boodschap heel echt wordt. Je gelooft wat ze zingen en vetellen. Dat is voor mij zeker een pluspunt.

We zullen zeker nog van Trapped Ants horen. Hun debuut album zal uitkomen in de eerste helft van 2021. Dus als je nog niets had om naar uit te kijken, heb je hier al een spannend vooruitzicht.

Gelukkig nieuwjaar

De boodschap die dit nummer brengt, is er één die vele mensen op dit moment kunnen gebruiken. Ik beschouw het dan ook als het officiële startschot voor een nieuw en beter jaar met opnieuw prachtige muziek van Belgische aard.

Gelukkig nieuwjaar…

Luister zeker zelf naar deze vernieuwende band. Hieronder al een kleine warming up…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s