Categorieën
Aanradertjes

3 Steuntjes in de rug voor de examens

Een steun in de rug is iemand die fluistert:”Komaan, doorzetten.” Het geeft je extra kracht op momenten dat je het meer dan nodig hebt. Omdat we tijdens de examenperiode dit steuntje maar al te goed kunnen gebruiken, heb ik 3 steuntjes in de rug op een rijtje gezet…

1. Het is nog niet naar de wuppe

Ik weet het, de titel van het lied is niet erg hoopgevend. Toch hoort het zeker thuis in het rijtje. Het gaat er namelijk om dat het allemaal nog niet naar de wuppe is. Het Zesde Metaal wil met dit liedje laten weten dat er nog van alles kan gebeuren en er nog niks verloren is. Dus doe maar voort met wat je aan het doen bent want je bent goed bezig.

Voor mij is dit nummer een steuntje tijdens periodes dat ik even door de hoge bomen het bos niet meer zie. Maar uiteindelijk komt het altijd goed.

Ik denk dat veel studenten vaak het idee hebben dat het allemaal geen zin heeft. Zeker in deze lastige periode hoor ik dit meermaals voorbij komen. Aan deze studenten wil ik laten weten dat alles nog kan. Er is nog niks verloren. Het is nog niet naar de wuppe.

Steuntje in de rug? Jazeker. Het nummer herinnert ons eraan dat we goed bezig zijn en dat we moeten doorgaan. Doe maar voort.

2. Gebruik je common sense

Het eerste ingrediënt voor een geslaagd examen: je common sense. Je kan niet zonder om je examen tot een goed einde te brengen. Iedereen heeft common sense. Daar hoef je niet slim of dom voor de zijn. Het komt er op aan rustig te blijven en te vertrouwen op je common sense.

Het nieuwe nummer van Forget Soon Stargazer staat helemaal in het teken van common sense. Ik werd meteen verliefd op de melodie en de beat van het lied. Ook de boodschap dat het moeilijk is om je eigen plek te vinden in de wereld pakt mijn aandacht. Ik kijk alvast uit naar het debuut album dat volgend jaar uitkomt.

Het nummer is het begin van een prachtige solo carrière voor Willem Schellekens die we kennen van The Lighthouse. Het eerste voorproefje lijkt mij alvast zeer geslaagd.

Steuntje in de rug? Absoluut. Het is een liedje dat kracht geeft en ons eraan herinnert dat we één element zeker nodig hebben om te knallen tijden de examenperiode. Gebruik je common sense.

3. We zijn formidable

Wat zijn we? Formidable. Houd dat in je hoofd. Het is super knap dat we op dit moment, in deze lastige periode alles volhouden. Iedereen die elke week de online lessen volgt en alle taken maakt mag een pluim op de hoed zetten.

Als je het moeilijk vindt om jezelf van deze woorden te overtuigen, laat ze dan door iemand anders zeggen. Stromae zal dit luid en duidelijk voor jou verkondigen met zijn lied Formidable. Stromae is een echte artiest die iedereen wel weet te charmeren met zijn muziek en zijn shows. Ik ben super nieuwsgierig naar zijn nieuwe muziek dat er binnenkort aankomt.

Dit lied is perfect om te draaien vlak voor of vlak na een examen. Het geeft je moed en motivatie om verder te gaan. Ook bij mij staat het lied op repeat als ik een examen heb.

Steuntje in de rug? Zeker, een enorme steun. Het herinnert ons eraan dat we allemaal super goed bezig zijn. We zijn Formidable.

Één reactie op “3 Steuntjes in de rug voor de examens”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s