Categorieën
On stage

Zornik Lucky 21 in Trixxo Hasselt: een avond vol ambiance en geweldige muziek

Een weekend beginnen met een stevig concert, beter kan gewoon niet. Afgelopen vrijdag ging ik naar het concert van Zornik in Trixxo Theater Hasselt. Ik had de band al een keer live gezien, dus de verwachtingen waren hoog gespannen.

Afgelopen vrijdag heb ik Zornik zien optreden in Hasselt tijdens hun verjaardagsconcert. De band bracht exact 21 jaar geleden hun eerste single Love Affair uit en dat wilden ze graag vieren met twee verjaardagsconcerten in Brussel en Hasselt. Ik heb de band vorig jaar leren kennen tijdens het festival Live is Live. Toen zag ik hen voor de allereerste keer vanop één van de eerste rijen optreden. De regen viel er met bakken uit, maar dat kon de sfeer niet verpesten. Ik had ontzettend genoten van die dag, dus ik keek er heel erg naar uit om de mannen van Zornik nog eens te zien.

Milo Meskens als voorprogramma

Het voorprogramma was ook zeker niet het minste. Zornik had de enige echte Milo Meskens meegebracht om het publiek warm te maken. Meskens stond volledig alleen op het podium met enkel een gitaar in de hand, maar hij heeft een grote indruk nagelaten. Hij begon met één van zijn populairste nummers: Ordinary. Tussen de liedjes door vertelde hij een aantal korte anekdotes en maakte reclame voor zijn nieuwe singles die onlangs uitkwamen.

Milo Meskens kwam heel spontaan en oprecht over en het was duidelijk dat het publiek zijn grapjes wel kon smaken. Ik ben heel blij dat ik Milo Meskens een keertje live gezien heb. Zijn stem klonk echt loepzuiver, wat een groot plezier was om naar te luisteren. Het is een heel beloftevolle artiest waar ik graag nog meer van wil horen.

Je wist niet waar je eerst moest kijken

Dan was het tijd voor de mannen van Zornik om het podium op te kruipen. De aftrap werd genomen met het nummer My Friend My Stranger, wat echt een geweldige opener is. Daarnaast hadden de mannen nog heel wat lampen meegebracht die voor nog meer spektakel zorgden. Er gebeurde echt vanalles op het podium waardoor ik soms niet wist waar ik eerst moest kijken.

Verder werden alle topsongs van Zornik gebracht zoals Hey Girl, The Enemy, It’s So Unreal, Believe In Me en Scared of Yourself. Stuk voor stuk echt geweldige nummers, maar voor mij was de verrassing van de avond het moment waarop frontman Koen Buyse het liedje When The Night Comes bracht. Dat nummer kwam tot stand tijdens het programma Liefde Voor Muziek waar Koen Buyse vorig jaar aan deelnam. Ik was echt heel blij en verrast toen ik de eerste akkoorden van When The Night Comes hoorde, omdat ik dat echt een fantastisch mooi liedje vind. De stem van Koen Buyse komt hier echt super goed in uit. Hij liet zien dat hij niet enkel een fantastische gitarist is, maar ook een geweldige zanger. Maar ook de rest van de band mocht zeker niet onderdoen. Ze verdienen allemaal een plekje in de spotlights.

Tijdens het concert wist de band ook te vertellen dat ze bezig zijn met nieuw materiaal. In mei gaat er een nieuwe single uitkomen en volgend jaar gaat Zornik weer een show doen in de AB in Brussel. Ik kijk alvast heel erg uit naar die nieuwe single.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s