Categorieën
Releases

Glints liegt niet in nieuwe single All In: alles zit erin

Je kan er niet omheen, sommige artiesten hebben het gewoon en blijven keer op keer boeien. Rapper Glints is zo’n artiest die elke keer opnieuw de monden doet openvallen omdat hij zo internationaal klinkt. Ook in zijn nieuwe single All In gaat hij letterlijk all in om ons omver te blazen.

Afgelopen vrijdag heeft Glints een nieuwe single gelost, genaamd All In. Jan Maarschalk Lemmens heeft als Glints sinds 2015 ruim 16 singles op de markt gebracht en hij heeft het rapgenre in België heel wat eer aan gedaan. Zijn rapping is van heel hoog niveau: de snelheid, de uitspraak… en dan spreken we nog niet over de vibe en de sfeer die hij kan brengen op een podium. Deze man hoort thuis op een podium, dat is duidelijk.

Behalve performen is Glints ook nog bezig met producen voor andere artiesten. Zo heeft hij onder andere meegewerkt aan het liedje ’t Inquiete waar Gala mee heeft deelgenomen aan Eurosong 2023.

Grote binnenkomers

Wat is nu een typische song van Glints: opvallende instrumenten en veel backgroundvocals die voor extra sfeer zorgen. Met andere woorden, hij zorgt voor grote binnenkomers. Denk maar aan songs zoals Bugatti, Gold Veins en Roma. Vanaf seconde 1 trekt hij de aandacht door een heel opvallend element te gebruiken. Bij de song Gold Veins horen we bijvoorbeeld gefluit terwijl een marcherende beat zich opbouwt. Of bij Bugatti horen we eerst een stukje a capella waarbij onder andere een heel lage stem zit die meteen de aandacht trekt. Zo heeft elke song wel iets waardoor je je volledige aandacht richt op het nummer.

All In heeft ook zo’n opvallend element: blazers. Je kan het een beetje vergelijken met de trompetten van het nummer Industry Baby van de Amerikaanse zanger Lil Nas X. Het heeft een beetje dezelfde vibe, wat goed is want hoe fantastisch is Industry Baby? Maar dit is dus van Belgische bodem, wat het nog extra cool en bijzonder maakt. Het liedje duurt nog geen drie minuten, maar het zijn minuten die voor heel veel ambiance gaan zorgen deze zomer op de festivals.

Het volledige pakket

Ik ben ook echt enorme fan van de rapping van Glints en zijn uitspraak speelt daar een grote rol in. Zijn stemgeluid en zijn (bijna) Britse uitspraak maakt het heel internationaal klinken. In All In zitten ook echt zalige stukjes waar hij laat zien hoe goed hij kan rappen. Daar kan je alleen maar respect voor hebben. Glints heeft het volledige pakket van een goede rapper: goede rapping en muziek die als een bom inslaat waardoor je blijft luisteren.

Het nieuwe album van Glints zal op 28 april verschijnen. Ik heb er nu al torenhoge verwachtingen van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s