Categorieën
Klein berichtje

De Beste Belg van dinsdag: De altijd vrolijke Coralien

Soms moeten we verder kijken dan onze neus lang is en durven om de taalgrens over te steken. Onze Waalse buren hebben namelijk ook heel wat in hun mars, wat ook een dikke, vette pluim verdiend. Daarom is onze Beste Belg van dinsdag een Waalse artiest die een lach op ieders gezicht tovert.

Het is enorm merkbaar dat de Nederlandstalige muziek zijn opmars aan het maken is. Dat konden we duidelijk zien op de uitreiking van de MIA’s, waar bijna alle categorieën gedomineerd werden door Nederlandstalige artiesten. Maar soms mogen we de meerwaardezoeker in onszelf wat vaker naar boven halen en uit onze comfortzone treden. In het zuiden van ons land wordt namelijk ook heel wat geweldige muziek gemaakt. Daarom is de Beste Belg van vandaag de Waalse Coralien. Deze jonge artiest is meer en meer zijn plekje aan het veroveren binnen onze muziekbusiness en hij werkt heel hard om ons te plezieren met zijn vrolijke muziek.

Coralien kan je hier bij Op z’n Belgisch al kennen van het bericht ‘3 Braalse Vondsten’. Toen had ik hem nog maar net ontdekt tijdens mijn vakantie in het mooie Wallonië. Nu staat Coralien al een pak verder in zijn carrière en hij heeft deze maand een album uitgebracht. “Ik heb al mijn tijd in dit album gestoken en ik heb dat met heel veel passie gedaan”, vertelt Coralien en die passie is heel duidelijk te horen. Het album Métronome bevat 10 super toffe nummers waar je ontzettend vrolijk van wordt. Onder andere Aime en Métronome staan mooi te blinken op dat album. Mijn favoriete liedje van het album Métronome is Freedom. Dit nummer is een perfecte combinatie van de Engelse en de Franse taal. Ik ben een grote fan van de muziek en dat in combinatie met de geweldige stem van Coralien, maakt dit nummer goud. Als ik naar dit liedje luister, lijkt de zon spontaan harder te gaan schijnen. Félicitations Coralien, jij bent de Beste Belg van dinsdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s