Categorieën
Nieuwtjes

Elke dag Eurosong op je televisie

Het nieuwe jaar is nog niet zo heel lang bezig, maar we beginnen 2023 al meteen met een super toffe week. Vanaf morgen, 9 januari, wordt de wedstrijd geopend voor wie ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. En er is ook nog een oude bekende die met groot nieuws komt.

Echte popsongs, donkere liedjes en nog van alles daartussen

Sinds 8 november 2022 kennen we de zeven mogelijke artiesten die voor België naar Liverpool mogen voor het eurovisiesongfestival. Elke artiest schotelt twee nummers voor en op zaterdag 14 januari wordt dan de winnaar gekozen. Dat lijkt nog ver weg, maar dat is al binnen minder dan een week. En nog beter nieuws: vanaf morgen krijgen we elke avond al wat Eurovision op ons bord, het wachten is dus eindelijk voorbij. We zullen de komende dagen te zien krijgen hoe de kandidaten hun liedjes aan elkaar voorstellen en elkaar advies geven. Op het einde kiezen ze dan zelf met welke song ze de finale van zaterdag ingaan.

De songs die kans maken zijn heel uiteenlopend, wat de keuze des te moeilijker maakt. Je hebt echte popsongs, donkere liedjes en nog van alles daartussen. En ook de artiesten hebben elk iets heel eigen. De ene is al bekender dan de andere, maar dat neemt nog niet weg dat ze alle zeven ongelofelijk getalenteerd zijn en dat ze het verdienen om op een podium te staan. Check hier alle artiesten en hun songs.

De nieuwe Sandra Kim?

Het is moeilijk kiezen en het zal een beetje voelen alsof we appelen met peren moeten vergelijken, maar mijn stem gaat naar twee kandidaten die volgens mij het meeste indruk gaan nalaten in Liverpool.

De eerste die ik helemaal geweldig vind, is Gala Dragot. Zij doet mee met haar nummers Emotion Ollie en t’ Inquite. Ik kende haar al van haar overwinning bij The Voice Kids, waar ze echt al fantastisch was en alle andere kandidaten wegblies met haar talent. Ze is zo intrigerend en komt als een slag in je gezicht binnen met haar prachtige stem. Gala zingt niet zomaar, ze vertelt en vertolkt als je haar op een podium zet. Ik denk dat ze ons heel ver kan laten komen zoals Barbara Pravi deed voor Frankrijk in 2021. Ook zij had een mysterieuze manier van zingen en een dramatische song, wat Frankrijk toen de tweede plaats opleverde.

Gala Dragot met haar song Emotion Ollie (klik op afbeelding)

De tweede artiest die mijn stem krijgt is volledig het tegenovergestelde van Gala: Chérine. Zij probeert ons te overtuigen met twee franse songs: Ca M’ennuie Pas et Mon Etoile. Ik hoop enorm dat ze kiest voor het liedje Ca M’ennuie Pas, want dat is volgens mij een echte kanshebber. Met dit liedje heeft Chérine een heel groot eurovisiegehalte en doet ze denken aan Sandra Kim. Zij heeft ons land in 1986 de winst bezorgt met J’aime La Vie, dus waarom zou Chérine dat niet opnieuw kunnen doen. Ze is dan wel ouder dan Sandra toen was, maar de sfeer van de twee songs is hetzelfde: schattig, leuk en aanstekelijk. Ik heb nog maar een klein stukje gehoord, maar ik ben nu al fan en ik kan niet wachten om hier meer van te horen. En blijkbaar is het merendeel van Vlaanderen het met mij eens, want op dit moment zou volgens verschillende polls Chérine als topfavoriet aangeduid worden. Zou zij de nieuwe Sandra Kim kunnen worden?

Chérine met haar song ça m’ennuie pas (klik op afbeelding)

Dé week voor Eurosong in België

Er is nog meer Eurosongnieuws over de kandidaat van vorig jaar. We hebben er even op moeten wachten, maar op 12 januari brengt onze Jérémie Makiese een nieuwe single uit. Dat heeft hij zelf aangekondigd op zijn Instagram. Het nummer zal Oasis heten en je kan ook al zien dat Jérémie al stevig aan het dansen is voor de bijhorende videoclip. Volgende week wordt dus dé week voor Eurosong in België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s