Categorieën
Releases

Mélodrame: een release die bijna aan ons voorbij was gegaan

In de sneltrein die November heet, werden heel wat geweldige songs op ons losgelaten. Maar helaas wordt niet elk nummer opgepikt of geapprecieerd. Daarom blikken we vandaag even terug op één van de vele masterpieces die deze maand gereleased werd: Mélodrame van Loïc Nottet.

Nergens op de radio

November is voorbij gevlogen en door alle drukte was het moeilijk om berichten te schrijven. Daardoor was ik bijna vergeten wat een knallers er zijn uitgekomen deze maand. Elke plaat was fantastisch, maar mijn absolute favoriet is van onze Belgische trots Loïc Nottet. Deze straffe zanger heeft al heel wat knallers op zijn naam staan. Na Rhythm Inside kwamen songs zoals Million Eyes, Doctor, On Fire, Heartbreaker en Strangers, een samenwerking met Laura Tesoro.

De meeste songs zijn allemaal in het Engels, maar één van mijn favoriete songs is Mr/Mme. Dit is één van de weinige songs in het Frans. Mr/Mme is een prachtige ballade die mijn haren omhoog doet staan. Loïc klinkt ontzettend mooi in het Frans en de emoties komen zo veel beter tot zijn recht. Daarom hoopte ik heel lang op nog zo’n adembenemend nummer als Mr/Mme en mijn gebeden werden gehoord, want begin November kwam Loïc met een nieuw pareltje. Ik heb het nieuwe nummer – net zoals Mr/Mme- nog nergens op de radio gehoord. Het is duidelijk dat Vlaanderen minder grote fan is van Franse ballades. Maar hopelijk komt hier snel verandering in.

Letterlijk magie

Eén van de grootste sterktes van Loïc Nottet is dat hij heel goed weet hoe hij zijn energie moet doseren. Dat is ook het geval in zijn nieuwe song Mélodrame. Tijdens de strofes zingt hij heel ingetogen, wat heel mooi past met de breekbare piano. Maar tijdens het refrein laat hij al zijn dramatische energie los en komen er violen bij te pas om extra drama te creëren. Je zit erin van begin tot einde en je wordt meegezogen in de song. Maar het is niet enkel en alleen drama, want dat zou té zijn. Er is ook een elektrische sound te horen die de song dan weer heel radioproof en zelfs dansbaar maakt. Ook de videoclip is één en al masterpiece, de beelden zijn echt adembenemend.

De noten die Loïc haalt, zijn niet van deze wereld en het bewijst nog eens wat een fantastische zanger hij wel niet is. Mijn mond viel letterlijk open en ik kreeg overal kippenvel. Ik wist al dat hij waanzinnig goed kon zingen, maar deze song slaat echt alles. Deze stem in combinatie met de prachtige Franse taal is letterlijk magie waarvan we niet wisten dat we het nodig hebben.

Winning material

Ik weet dat het al een tijdje geleden is dat deze song uitkwam, maar ik kan het niet laten om hierover te schrijven. Dit is gewoon een meesterwerk dat iedereen moet horen. Ik ben van begin tot einde verknocht aan de song en ik zou er uren naar kunnen luisteren. Ik ben al fan sinds zijn deelname aan Eurovision 2015, maar dit is echt het beste dat ik ooit al gehoord heb van hem. Hij is zo matuur geworden en zijn stem is enkel nog maar beter gaan klinken. Ik ben zo blij met de release van Mélodrame. Dit is alles wat een fantastische song moet zijn.

Deze song geeft me ook een enorme Eurovisiesongfestivalgevoel. In 2015 eindigde Loïc als vierde met Rhythm Inside, maar met de maturiteit die hij nu laat zien, zou hij – als je het mij vraagt – wel eens kunnen winnen. Maar misschien moeten we beginnen met deze zanger wat meer aandacht te geven op de radio, want het zou enorme zonde zijn als deze diamant aan ons voorbij zou gaan, Dit is echt winning material.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s