Categorieën
Nieuwtjes

Meermens doet de harten van de mensen smelten met deelname The Voice van Vlaanderen

Iedereen die houdt van zingen, droomt ervan om ooit op het podium van The Voice van Vlaanderen te staan. Helaas draaien de stoelen niet voor iedereen, maar sommige artiesten hebben helemaal geen draaiende stoelen nodig om de harten van de kijkers te veroveren. Voor Meermens was een prachtige cover en een sympathieke uitstraling meer dan genoeg.

Een speciale kandidaat

Op vrijdagavond heb ik een vaste afspraak met mijn televisie om naar The Voice van Vlaanderen te kijken. Het is een programma waar ik met veel plezier naar kijk omdat het een broeihaard is voor nieuw talent in onze muziekbusiness. Het is zalig om te zien hoe sommige talenten openbloeien en de sterren van de hemel zingen. Maar helaas gaat niet elke kandidaat met een glimlach naar huis. De plaatsen zijn beperkt en de coaches zijn streng, soms zelfs een beetje te streng.

Ik heb al verschillende keren kandidaten opgemerkt waar ik enorm veel potentieel in zie, maar afgelopen vrijdag kwam er een speciale kandidaat voorbij die meteen mijn aandacht had. Bram Verstappen leren we kennen als een sympathieke leerkracht lager onderwijs die onder de naam Meermens muziek maakt. De muziek die hij brengt is Nederlandstalige kleinkunst met als thema: de dingen des levens.

Een cover met een eigen sausje

Bram zong een eigen Nederlandstalige versie van het nummer Killer’s Mind van Portland. Toen ik hoorde dat hij Portland ging coveren, wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Maar mijn mond is letterlijk opengevallen. Dit was één van de beste audities die ik dit seizoen al heb gezien. Er zat zoveel eigenheid in zijn manier van zingen en zijn rauwe stem past perfect bij het genre van kleinkunst.

De vertaling zat ook enorm goed, er was heel slim over nagedacht. Het was echt een cover met een eigen sausje, zoals een cover hoort te zijn. Jammer genoeg werd er niet gedraaid, maar Bram kreeg wel een heel mooi compliment mee naar huis. Koen Wauters vergeleek hem met Luc De Vos, de zanger van de ultra-populaire band Gorki. Bram verliet met opgeheven hoofd het podium, maar de kans is groot dat we hem snel terug zullen zien.

Meer van Meermens

Na de auditie van Bram werd ik nieuwsgierig en ging ik kijken naar de muziek van Meermens. Hij heeft een aantal singles en hij heeft ook al een album uit met de geweldige naam Zever, Zalving en Een Zeemanslied. Ik heb met heel veel plezier naar dit album geluisterd en nu ben ik ook zeker: deze artiest gaat nog straffe dingen doen.

Vooral het liedje Het Beste Van Mezelf is me enorm bijgebleven. Met enkel een gitaar raakt Bram onze gevoelige snaar. Zijn woordkeuze en manier van zingen is zo mooi dat je er stil van wordt. Hij heeft een rauwe, maar tegelijkertijd ook een heel lieve en zachte stem waar je uren naar kan luisteren. In het Nederlands zingen is echt niet simpel, want we begrijpen elk woord waardoor je snel door de mand kan vallen. Maar Bram heeft perfect onder de knie hoe je in het Nederlands moet zingen. Hij spreekt alles heel mooi uit en de klemtonen liggen juist waardoor niets raar klinkt. Ik ben fan van Meermens en ik ben heel blij dat hij heeft meegedaan met The Voice. Ik hoop stiekem dat hij zijn cover van Killer’s Mind uitbrengt want ik wil meer van Meermens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s