Categorieën
Aanradertjes

3 opwarmertjes voor oktober

Muziek kan soms dienen als een dikke trui om ons te weren tegen de vrieskou van de winter die niet ver meer van ons verwijderd is. Oktober is ondertussen al bezig en de sjaals en de dikke truien worden terug uit de kast gepakt om toch dat beetje warmte op te zoeken. Dit zijn drie liedjes die de afgelopen weken zijn uitgekomen en kunnen dienen als de opwarmertjes voor oktober.

1. Kippenvel over heel je lichaam

We beginnen meteen met een song van een jongen waarvan de stem voelt als een warm deken. Ik heb het over de twintigjarige Berre. Deze jonge kerel is een carrière aan het uitbouwen om U tegen te zeggen. Hij begon tijdens de coronacrisis met zingen in zijn garage. Vanaf toen mochten zijn volgers op tiktok genieten van zijn ongelofelijk herkenbare, diepe en prachtige stem. Berre filmde zichzelf en plaatste die filmpjes op Tiktok. Door dat te doen werd hij opgemerkt en een beetje later was de eerste single daar: Say My Name.

Sinds 30 september heeft Berre een tweede single de wereld ingestuurd. Het liedje Better Off Alone geeft ons wat we wilden: meer prachtige vocals van Berre. Hij heeft ons lang gek gemaakt door korte teasers van de song online te gooien zonder erbij te zetten wanneer de song uit zou komen. Het was gissen naar wanneer we de volledige track zouden kunnen beluisteren, maar nu is het eindelijk zo ver. En wat zijn we daar blij mee.

De song Better Off Alone zou je kunnen plaatsen naast zijn debuutsingle Say My Name. Het zijn beide emotionele liefdesliedjes, maar er is toch een belangrijk verschil. Better Off Alone wordt krachtiger gezongen zodat we de echte ruwe kant van Berre’s stem horen. Hoewel Say My Name al krachtig was, is Better Off Alone toch nog krachtiger. Het is ook hetgeen waar Berre het allerbeste in is. Met zijn breekbare, maar krachtige stem kan hij met gemak mensen raken en ontroeren. De combinatie van piano met de stem van Berre zorgt voor kippenvel over heel je lichaam.

Opwarmertje? Absoluut. Ik krijg een heel warm en rustig gevoel als ik naar Berre luister. Een stem zoals die van Berre vind je niet zo snel. Het is zo’n mooi en herkenbaar geluid dat ik graag vergelijk met een warm deken waar je lekker in kan snoezen. Ideaal voor de koude dagen.

2. Dit is een ideaal voorbeeld van feelgood

Nummer twee geeft ons warmte op een totaal andere manier. Met Majé worden we terug gekatapulteerd naar de zomer en de zwoele temperaturen. Afgelopen week kwam haar nieuwe sprankelende single uit. Daarmee heeft de zangeres op anderhalf jaar tijd drie singles op de markt gebracht. Ze lanceerde zichzelf met Loud & Proud, enkele maanden daarna pakte ze het publiek helemaal in met Only You en nu schittert ze opnieuw met Glitter Love.

Glitter love is een song met een specifiek verhaal. Het liedje gaat over een bijzondere ontmoeting op spoor 11 in Gent-Sint-Pieters tijdens een hete zomerdag in juli. “Majé realiseert zich hoe één persoon op het juiste moment in je leven, je een diepere kant van jezelf kan doen ontdekken. Ze komt tot het inzicht dat de andere persoon als een spiegel is en je verliefd kan doen worden op de delen in jezelf die tot nu toe onzichtbaar waren voor jou. De ander reflecteert (vandaar glitter) als het ware wat al in jou zat”, vertelt haar management in het persbericht voor de lancering.

Dit is het soort muziek waar ik altijd voor sta te springen. Dit is drie minuten pure vrolijkheid en amusement. Het is genieten, ontspannen en vooral versteld staan van het talent van deze straffe zangeres. Majé laat met deze Glitter Love nog maar eens horen hoe hard ze werkt en wat voor talent ze in huis heeft. Wat ze het beste kan is mensen mee met haar laten genieten van de muziek. Ze is aanstekelijk om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. Als je de videoclip bekijkt, zal je meteen snappen wat ik bedoel. Dit is een ideaal voorbeeld van feelgood.

Opwarmertje? Dit brengt de zomer helemaal terug, dus een opwarmertje is het zeker. Maar niet enkel de vibe warmt op, ook de glimlach, de dansmoves en de présence van Majé doen mij de kou helemaal vergeten.

3. Als je dit liedje opzet, zal je geen verwarming meer nodig hebben

Deze laatste artiest kon zeker niet ontbreken in dit lijstje. Yves Paquet tovert een warme lach op ieders gezicht met zijn persoonlijkheid en met zijn zalige muziek. Ook hij heeft absoluut nog niet veel stilgezeten dit jaar, want hij heeft ons al twee liedjes geschonken in 2022. In april kwam het prachtige A Southern Tale uit en 30 september verscheen zijn allernieuwste song The Conqueror. Zo zie je maar, ook al win je De Nieuwe Lichting misschien niet, als je hard werkt kan je als nog een grote artiest worden. En als er iets is wat Yves Paquet doet, is het wel hard werken.

De grootste sterkte van Yves Paquet is zijn enorm zuivere en heldere stem. Die laat hij ook weer horen in zijn nieuwste single The Conqueror. Het is echt een toffe song waarin vanalles gebeurt. Er zijn violen, gitaren, rustige stukken, hardere stukken, mooie harmonieën en ga zo maar door. En natuurlijk zijn er ook wel geweldige vocals die blijven nazinderen als het liedje gedaan is. Ik dacht dat Yves zijn topniveau al had bereikt met A Southern Tale, maar hij gaat er gewoon nog eens los over met deze nieuwe parel.

Ik heb het gevoel dat Yves Paquet per song nog beter wordt. Alles is hier zo on-point dat het moeilijk zal zijn om bij het volgende nummer er nog over te gaan. Ik ben ook echt fan van de videoclip. Het past zo mooi bij het liedje. Het zijn relatief simpele beelden, maar het is heel mooi gefilmd en het is een echte meerwaarde voor de song. Bij mij blijft de song al een paar dagen in mijn hoofd rondzwerven en ik krijg het er niet meer uit. Het is zo catchy en leuk om naar te luisteren. Als je me zou kunnen zien zitten terwijl ik dit schrijf, zou je een grote glimlach spotten.

Opwarmertje? Als je dit liedje opzet, zal je geen verwarming meer nodig hebben. Ik word zo vrolijk van Yves Paquet dat ik het er spontaan warm van krijg. Net zoals de andere songs van dit lijstje moet dit liedje gedraaid worden op de radio. Van mij mogen ze Yves Paquet naar het Eurovisiesongfestival sturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s