Categorieën
Nieuwtjes

Oscar And The Wolf maakt het Belgische WK lied

In november kunnen we weer met z’n allen gaan schreeuwen naar de televisie alsof ons leven ervan afhangt. Het WK voetbal in Qatar is een feestje en daar hoort uiteraard een knallende song bij. Oscar And The Wolf heeft net een nieuwe song uitgebracht waarvan iedereen meteen overtuigd was: Dit is ons WK lied.

“Ik zit in een happy place”

Het gaat steeds beter met Oscar And The Wolf. Het was al langer geweten dat Max Colombie door een moeilijke periode ging. Hij had last van angsten en depressieve gevoelens. Kort voor de zomer kondigde de band dan ook een break aan om aan de mentale gezondheid van Max te werken. Ze bleven wel actief op Instagram om het contact met de fans niet te verliezen. Maar nu zijn ze terug en beter dan ze ooit waren. Vandaag, vrijdag 16 september, stellen ze met trots hun nieuwste single Warrior aan ons voor: de song die ook zal dienen als anthem voor het WK voetbal in Qatar in november.

Bij StuBru werd er al uitvoerig over de single gepraat en is hij al gekroond tot Catch Of The Day. Max Colombie kwam deze morgen even binnenspringen om te vertellen over Warrior en zijn mentale gezondheid. “Het gaat goed. Ik zit in een happy place op dit moment. Ik heb veel angsten en paniek gehad, soms komt dat nog terug. Het is iets dat je moet leren accepteren”, vertelt Max Colombie bij StuBru.

Een enorme kracht die weinig andere songs bezitten.

De single Warrior gaat over het overwinnen van je angsten en onzekerheden en het beste van jezelf geven wat anderen ook zeggen. Dit geeft nog een extra persoonlijke laag aan de song. Warrior geeft niet enkel de Rode Duivels kracht om goed te presteren, maar ook Max Colombie put hier kracht uit en laat hier een andere, kwetsbare kant zien. In de clip van de song is een letter W in vlammen te zien, wat perfect past bij het vurige nummer.

Ik vind dit één van de krachtigste songs die Oscar And The Wolf al gemaakt heeft. Het is persoonlijk, maar toch kan iedereen er kracht uit halen. De muziek is super passend en helemaal de stijl van de band en ook de stem van Max staat helemaal op punt in deze single. Ik ga met heel veel plezier meezingen met dit nummer als de Rode Duivels spelen en ik kan me al voorstellen hoe een vol plein dit lied meebrult als echte warriors.

Ik kan ook niet wachten om deze single live te horen, want ik ben er zeker van dat dat heel veel vonken gaat geven. Het is een nummer dat helemaal de stijl volgt van Oscar And The Wolf, maar toch stijgt het een beetje boven de rest van het repertoire uit. De zeer persoonlijke boodschap geeft de song een enorme kracht die weinig andere songs van het repertoire bezitten. Doe daar nog zalige vocals bij en geweldige muziek en je hebt een top song die perfect past als WK anthem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s