Categorieën
On stage

Lady Blaxx Invites in Zomerfabriek: “We can do everything”

Het weer zat dan wel tegen, maar dat liet niemand aan zijn hart komen. Gisteren kwam Lady Blaxx opnieuw naar Zomerfabriek in Antwerpen voor een spetterende show vol talenten. “God gave me a voice, that’s why I sing”

Gezellig, super tof en onvergetelijk

Zomerfabriek is terug, het ideale moment voor artiesten om te tonen wat ze waard zijn. Het is een plek waar gezelligheid eerste prioriteit is en waar je nog lang over zal praten. Eén van de vaste gasten van Zomerfabriek is Lady Blaxx. Net zoals vorig jaar kwam ze samen met drie andere zangeressen naar Zomerfabriek met een duidelijke missie: tonen dat er zo veel talent is in ons kleine landje. De black community verdient ook een stem in onze muziekbusiness en Lady Blaxx geeft jonge artiesten de kans om te shinen tijdens Lady Blaxx Invites.

Net zoals vorig jaar mochten de artiesten allemaal extreem trots zijn op hun gouden keeltjes. Elk werden ze op een super enthousiaste manier aangekondigd en dan begon de show. De optredens waren spectaculair goed zonder al te veel extraatjes. Enkel een stem en wat instrumenten, meer hadden de talenten niet nodig. De avond was gezellig, super tof en onvergetelijk. Dat deze meisjes nog niet op de radio te horen zijn, is een heel groot vraagteken, want ze zingen de meeste artiesten zo naar huis.

Een présence om jaloers op te zijn

Net zoals vorig jaar werd het publiek onthaald door een heel enthousiaste host die ons warm maakte. Na de welkomstspeech was het aan de eerste artiest van de avond: Sonita. Deze dame gaf er meteen een lap op en blies zowat heel de zaal omver met haar prachtige stem. Iedereen was duidelijk onder de indruk van hoe Sonita de hoge noten pakte alsof het niets was. Er zat zoveel emotie in de stem dat ik er al snel kippenvel van kreeg. Je zou Sonita al kunnen kennen van The Voice Belgique. Daar schopte ze het tot in de finale, waar ze het onder andere moest opnemen tegen Jérémie Makiese. Maar ook al haalde ze de winst net niet binnen, toch mag ze ongelofelijk fier zijn op haar prachtige stem. In oktober komt haar allereerste single uit die ze gisteren voor de eerste keer voor publiek bracht.

Artiest nummer twee was een beetje zenuwachtig, maar wat heeft ze prachtig gezongen: Hazel Halle. Ze heeft vooral ervaring als producer van veel bekende artiesten, maar nu kiest ze voor zichzelf en gaat ze verder door het leven als soloartiest. Normaal werkt ze met verschillende instrumenten, maar gisteren was het enkel zij en een piano. Haar stem klonk heel fragiel en leek zelfs een beetje op een engelenstem. Ze bracht een fijne rust in de zaal, zeker toen ze zong voor haar overleden vader. Het publiek was duidelijk geëmotioneerd en aangedaan door de mooie woorden van Hazel Halle. Net zoals Sonita komt Hazel Halle binnenkort met iets nieuws op de proppen, dus we houden haar zeker in het oog.

Na Hazel Halle was het al tijd voor de voorlaatste zangeres van de avond: Soso Tysha. Deze kwam enthousiast het podium opgelopen en had ook een enthousiaste gitarist bij. Wat bij Soso Tysha vooral leuk was, is dat zij het publiek heel goed mee kreeg. Ze liet de mensen klappen, rechtstaan en vooral genieten. Ze bracht gevoelige nummers, maar ook echte feestnummers. Haar stem klonk heel mooi en perfect voor de soulmuziek. Ze pakte de hoge noten, maar vooral de lage noten vond ik heel indrukwekkend bij haar. Ze klonken zo mooi warm en stabiel dat mijn mond ervan open viel. Soso Tysha had ook de mooiste oneliner van de avond: “God gave me a voice, that’s why I sing”

En last but not least was het aan de vrouw die dit mooie initiatief op poten heeft gezet: Lady Blaxx. Deze vrouw weet wat ze doet en dat doet ze nog eens bangelijk goed ook. Ze zingt de pannen van het dak en neemt het publiek helemaal mee met haar enorme persoonlijkheid en haar enthousiasme. Ze heeft echt een présence om jaloers op te zijn. Er waren ook verschillende momentjes tussen de Lady Blaxx en Hazel Halle die heel mooi waren om te zien. Ze hebben een echte zussenband en er is niets mooier dan zo’n mooie vriendschap.

Was het de moeite waard? He-le-maal! Je komt altijd met een enorm goed gevoel buiten als je naar Lady Blaxx bent geweest. Net zoals vorig jaar ontving ze iedereen met een brede lach en dat was heel mooi om te zien. Je bent echt verbonden met iedereen die daar in die zaal zit. De artiesten hebben echt zichzelf bewezen en daar waren ze zelf ook heel duidelijk over: “We can do everything”

Ik voelde me enorm welkom en het was zo fijn om met Lady Blaxx te praten, want wat een warme, toffe, lieve vrouw is dat toch. Het was een echt feestje, en als jij dat feestje ook eens wil meemaken, hou dan Lady Blaxx in de gaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s