Categorieën
Klein berichtje

Zomertip #6: enjoy the rain met Portland

Het is gebeurd, de eerste regendruppels in lange tijd zijn gevallen, of toch op sommige plaatsen. Dat is een echte verademing, niet enkel voor ons, maar ook voor de natuur. De zomertip van deze week gaat dan ook over het genieten van de verfrissing en de regen, want geef toe, we hebben het toch een beetje nodig.

We hebben de afgelopen weken genoeg moeten puffen en zweten. Met temperaturen boven de 30 graden en een brandende zon hebben we de komende weken ontdekt dat de regen ook wel eens deugd kan doen. Je kan het zien als een soort natuurlijke douche voor de natuur. Net zoals de mens moet de natuur af en toe een flinke douche krijgen. Het was een verademing toen in het begin van de week de eerste regendruppels vielen op bepaalde plaatsen. Dat kan je best letterlijk nemen, want ineens hing er terug zuurstof in de lucht en kon je terug ademhalen.

Zo zie je maar, we vloeken vaak op de regen, maar af en toe is een beetje regen meer dan welkom. Daarom geven we deze week extra aandacht aan de regen. Dat doen we met een single van één van mijn favoriete bands: Portland. De song is perfect om te luisteren als het regent. Ik heb het uiteraard over het liedje Pouring Rain.

Portland heeft zich ondertussen helemaal ontpopt tot een unieke indie band met fantastische muziek die je helemaal doet wegdromen. Pouring Rain werd de single die hen de overwinning van De Nieuwe Lichting bracht. Het was onze eerste kennismaking met de band en die was meteen memorabel. De song had enorm veel succes en dat kan ik helemaal begrijpen. Door de straffe vocals in combinatie met de prachtige muziek kom je meteen tot rust. Ook al is de lyrics niet zo vrolijk, toch wordt ik blij van dit soort muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s