Categorieën
Aanradertjes

3 DJ’s die we willen terugzien op Tomorrowland 2023

Zondag 31 juli, de laatste dag van de zevende maand en ook de laatste dag van Tomorrowland 2022. Drie weekends lang werd er van ’s ochtends tot ’s avonds losgegaan en dat willen we graag nog eens overdoen volgend jaar. Dit zijn drie DJ’s die ik alvast wil terugzien op Tomorrowland 2023.

1. Tomorrowland is niet volmaakt zonder de delicious beats van DJ Licious

Een vaste waarde voor ons festival in Boom is onze fantastische DJ Licious. Niet alleen op de festivals, maar ook op de radio is Wim Clukers bekend en hij komt makkelijk drie keer per dag voorbij met zijn singles Million Moons, Hope en Around You. Stilstaan is moeilijk als je DJ Licious hoort, want zijn house beats zorgen voor de juiste ambiance die je helemaal doet losgaan. Hij begon zoals elke DJ: plaatjes draaien op feestjes. Sinds 2010 maakt hij eigen muziek en zo is hij ook ontdekt. Vandaag draait hij op de grootste festivals zoals Parookavil en uiteraard stond hij ook op de Main Stage van Tomorrowland.

Het meest recente nummer van DJ Licious is Around You. Het is nog geen drie maanden uit, maar het haalt al hoge plekken in de hitlijsten. Around You is aanstekelijk, makkelijk om mee te zingen en het heeft de perfecte happy vibe. Het start rustig met een akoestische gitaar, maar al snel verandert dat in stevige beats die je recht doen springen en doen dansen tot de laatste noot. De song is ook heel radioproof en de DJ’s zijn zeker niet vies van de song, ik hoor het makkelijk twee tot drie keer op een dag.

Ik vind deze song echt geweldig, maar ook zijn andere nummers vallen allemaal bij mij in de smaak. Het zijn heel toegankelijke songs die een breed publiek aantrekken en dat is ook waarom ze zo goed werken en zo geliefd zijn. Je mag niet voor niets op de Main Stage van Tomrowland staan. Als ik niet weet naar welke muziek ik wil luisteren op de tram, dan grijp ik snel terug naar DJ Licious omdat de vibe zo leuk is. De dansbare beats maken mijn dag altijd beter en de nummers worden nooit saai of vervelend.

Willen we hem terugzien op Tomorrowland 2023? Absoluut! Ik zie nog een hele mooie toekomst voor onze DJ Licious. Hij schopte het al heel ver, maar hij kan volgens mij nog meer bereiken. Tomorrowland is niet volmaakt zonder de delicious beats van DJ Licious.

2. Lost Frequencies hoort thuis op de Main Stage van Tomorrowland

Deze naam is misschien wat voor de hand liggend, maar wat een krak is onze Lost Frequencies toch. Felix De Laet flikt het iedere keer weer om een wereldhit te maken. Hij heeft een paar keer gedraaid op Tomorrowland en dat was heel speciaal. De podiumbouwers hebben hun werk gehad met onze Felix, want ze hebben het podium moeten verbouwen voor zijn set. Hij wou niet enkel met een draaitafel op het podium staan, maar er moest ook nog een liveband met zangers op dat podium passen. Maar als je Lost Frequencies bent, kan je je dat veroorloven.

Felix scoort hit na hit dus het is moeilijk om daar één song uit te kiezen. Zijn meest recente song heeft hij gemaakt met de Brit James Arthur en heet Questions. Het is opnieuw een song die ontzettend hoog scoort overal ter wereld. Lost Frequencies staat nu op de 112de plek in de lijst van meest populaire artiesten op Spotify. Dat maakt mij pas een trotse Belg.

Ik luister heel graag naar het nummer Questions. De beats, de melodie en de stem van James Arthur… het volledige plaatje klopt als een bus. Het is een nummer dat in elke playlist past omdat het zo veelzijdig is. Het heeft zomerse vibes, maar het zou ook in een chille playlist kunnen staan. Maar het zou ook in een droevige playlist passen door de lyrics. Je zal dus moeilijk kunnen ontsnappen aan deze knaller.

Willen we hem terugzien op Tomorrowland 2023? Ja please! Deze jongen is gewoon een krak in alles dat hij doet en het zou zonde zijn als hij niet op Tomorrowland 2023 zou draaien. Lost Frequencies hoort thuis op de Main Stage van Tomorrowland.

3. Geen Tomorrowland zonder technoqueen Charlotte De Witte

Deze straffe madam heeft als eerste vrouwelijke DJ ooit de Main Stage mogen aflsluiten. Echt een mijlpaal, niet alleen voor Charlotte De Witte, maar ook voor alle toekomstige vrouwelijke DJ’s. Zij is het voorbeeld dat veel jonge meisjes aanzet om te dromen van een carrière als DJ. En ze hadden geen betere vrouw kunnen kiezen dan Charlotte De Witte. Deze DJ heeft in 2011 de Tomorrowland DJ Contest gewonnen waardoor ze in 2011 de Main Stage van Tomorrowland mocht openen. 11 jaar later mag ze dan het omgekeerde doen en de Main Stage afsluiten. Dat deed ze met haar technomuziek, waar ze een echte specialist in is. Als er iemand goed is met Techno, is zij dat wel.

Eind april bracht Charlotte De Witte nog een nieuwe EP uit genaamd Universal Conciousness. Op deze EP staan 4 topschijven die perfect zijn voor een goed technofeestje. Alle nummers zijn geweldig, maar mijn favoriet is het tweede nummer van het album: Kali. Het is een song waar heel veel in zit. Er wordt gespeeld met tempo, beats en verschillende effectjes. Er is zelfs een stukje waar de beat even verdwijnt zodat je even op adem kan komen, want daarna breekt het nummer helemaal los en dan heb je wel wat energie nodig om je benen los te gooien

Ik moet toegeven, ik sta niet al te snel te springen voor technomuziek. Maar als je goede techno maakt, ben ik er als de kippen bij om het te beluisteren. En dit is goede techno. Het verveelt niet, het is speels en het is vooral super aanstekelijk. Ook bij het nummer Kali is stilzitten een echte no-go.

Willen we haar terugzien op Tomorrowland 2023? Wees daar maar zeker van. Geen Tomorrowland zonder technoqueen Charlotte De Witte. Ik hoop dat er volgend jaar opnieuw een mijlpaal wordt bereikt voor de vrouwelijke DJ’s, want ze verdienen dat echt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s