Categorieën
On stage

De Belgen maken de laatste dag van Live /s Live onvergetelijk

De examens lopen op hun einde en de festivals zitten volop in opmars, wat wil een mens nog meer? Dit jaar konden we voor de eerste keer genieten van een nieuw festival in Zeebrugge: Live /s Live. Uiteraard waren er verschillende Belgische artiesten te bewonderen op dit festival, ook op zondag 19 juni.

Gegarandeerd een zalige dag aan zee

Zondag 19 juni, een ideale dag om even naar het zeetje van Zeebrugge te trekken om na meer dan twee jaar te genieten van een festival. Al waren de weersvoorspellingen minder rooskleurig, toch was de goesting bij het publiek niet te onderschatten. Om 13u gingen de deuren van het festival open en mocht je het terrein betreden.

Er stonden verschillende eetkraampjes met keuzes voor iedereen, van gezond tot vet alles was binnen handbereik. Het podium was niet zo heel groot, maar wel heel hoog waardoor je de artiesten goed kon zien. De headliners van de laatste dag van Live /s Live waren Mika en Duran Duran, maar er waren nog twee kanjers die het publiek betoverden met hun muziek: Zornik en Novastar. Kortom, gegarandeerd een zalige dag aan zee

Een douche in de regen tijdens Zornik

De eerste artiest op het programma was één van onze Belgische toppers: de band Zornik. Om half drie bestormden de mannen het podium en palmden groot en klein in met nummers zoals Hey Girl, The Enemy, Believe in Me en It’s So Unreal. Zanger Koen Buyse kon niet enkel zijn gitaar, maar ook het publiek heel goed bespelen. Hij liep van de ene naar de andere kant van het podium en amuseerde het publiek door hen te feliciteren dat ze in de stromende regen aan het podium bleven staan.

Toen kwam het moment dat de eerste noten van Scared Of Yourself, hun bekende nummer, werden gespeeld en je voelde dat het publiek erg enthousiast werd. Koen Buyse profiteerde van dat enthousiasme en liet het publiek de refreintjes meezingen, wat voor een ontzettend leuke sfeer zorgde ondanks de stromende regen. Met het toepasselijke nummer Goodbye namen de mannen van Zornik afscheid van hun publiek, Koen Buyse nam nog een douche in de regen en zo kwam er een einde aan het eerste optreden van de dag.

Ik heb enorm genoten van het optreden van Zornik. De zang klonk ontzettend goed, de muziek was zalig en Koen Buyse is een heel talentvolle entertainer. Ik vond het geweldig om mee te dansen en te zingen met de muziek en ik zag rondom mij dat de andere mensen zich ook enorm aan het amuseren waren. Ik ben enorme fan geworden van Zornik, het optreden was zalig en ik heb heel veel zin om hen nog eens opnieuw te mogen zien in 2023.

Novastar was geweldig en ik zal hen niet snel vergeten

Tegen 18u werd de regen ingeruild voor opklaringen en dat kwam goed uit, want de andere Belgische trots Novastar betrad het podium. Joost Zweegers kwam in een blauw pak het podium op en installeerde zich achter zijn piano. Je werd meegezogen in de dromerige wereld van Novastar met zijn bekendste nummers. Onder andere Velvet Blue Sky, Wrong, Never Back Down, Because en When The Lights Go Down On The Broken Hearted kwamen aan bod tijdens het optreden.

Op het einde van het optreden hing er een heel rustige sfeer, mede door de laatste song The Best Is Yet To Come. Iedereen zong uit volle borst mee met Joost Zweegers, die toonde wat hij kon met zijn stem en bewees dat Novastar de moeite waard is om tijd voor te maken. Je kon even al je zorgen vergeten en genieten van de rustgevende en mooie muziek van deze Belgische topper. Na The Best Is Yet To Come werd er afscheid genomen en kon het publiek wachten op de laatste twee artiesten van de avond: headliners Mika en Duran Duran.

Wat ik zo speciaal vond aan dit optreden was de sfeer die Novastar uitstraalde. Er was een zekere rust, maar je zag ook hoe hard iedereen op het podium genoot van het performen. Ook zanger Joost Zweegers had een lach op zijn gezicht en ging regelmatig naar zijn kameraden van de band om even samen een momentje te hebben, wat heel mooi was om te zien. Ook de stem was helemaal on point en klonk heel zuiver, ook tijdens de hoge noten. Met andere woorden, Novastar was geweldig en ik zal hen niet snel vergeten. Ik ben trots op beide artiesten omdat zij ons land prima hebben vertegenwoordigd op deze laatste dag van Live /s Live en ik ben er zeker van dat ze heel wat fans bij hebben gekregen. Mij hebben ze alvast helemaal mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s