Categorieën
Releases

IBE verrast iedereen met zijn nieuwe single Dumb

Het is altijd fijn als een artiest ons keer op keer weet te verbazen met zijn talent en zijn muzikaliteit. Ook IBE weet zijn fans elke keer opnieuw te verrassen met nieuwe muziek die telkens een nieuw facet van hem laat zien. Sinds een paar dagen heeft de zanger een nieuwe single waarmee hij al een tipje van de sluier laat zien van zijn langverwachte debuutalbum.

Eén ding is zeker: deze gast heeft talent

IBE is nu meer dan ooit bezig met een muziekcarrière uit te bouwen en dat lukt hem zeer goed. Het lijkt wel gisteren dat Ibe Wuyts de finale van The Voice Van Vlaanderen 2019 won met zijn prachtige, diepe stem. Sindsdien is hij ons blijven plezieren met zijn stemgeluid en zijn muzikale brein. Kort na de winst bracht hij zijn debuutsingle Table Of Fools uit. Al snel volgde de singles Control, Perfect Storm en Dark Maze. Vorig jaar kroop hij samen met Charles de studio in en maakte ze het pareltje Without You.

Nu is IBE weer terug met een nieuwe single met de naam Dumb. Twee dagen geleden stuurde de artiest dit nummer de weide wereld in en het wordt meteen goed ontvangen. De song is al First Play geweest op radio NRJ en daar zal het zeker niet stoppen. Nu de debuutplaat van de artiest nadert, zal er ongetwijfeld nog veel over gezegd en geschreven worden want één ding is zeker: Deze gast heeft talent.

De IBE-saus

De single Dumb is iets helemaal anders dan dat we van IBE gewoon zijn. Bij het meeste van zijn muziek komt een piano kijken, maar voor Dumb laat hij die piano achterwege. Hij ruilt de rustige ballades in voor een catchy breakup song. Het nummer is heel vernieuwend voor zijn repertoire en het is heel fijn om verschillende kanten van deze straffe singer-songwriter te ontdekken. Ik ben benieuwd hoe IBE dit nummer live gaat brengen. We zijn gewend om hem bijna altijd achter een piano te zien zitten. Maar misschien doet hij voor dit nummer wel eens iets anders.

Dumb is alles wat een goed nummer moet zijn. Het is catchy, speels en het is afgewerkt met een IBE-saus eroverheen. Je hoort nog steeds de typische aspecten die IBE altijd in zijn liedjes stopt. Vooral de typische sprongetjes die hij met zijn stem maakt, doen het nummer leven. En dan hebben we nog niet gesproken over de zalige hoge noten in de bridge. Als je er nog aan twijfelde of IBE getalenteerd is, mag je die twijfel nu wegnemen.

Volledig on point

Ik was erg verrast toen ik de single voor de eerste keer hoorde. Ik had niet verwacht dat IBE dit soort muziek zou maken. Maar we mogen blij zijn dat hij dat maakt, want hij kan er wat van. Het liedje staat al in mijn vaste playlist en het zal er niet snel uit verdwijnen. Ik ben enorme fan van het nummer en van alle muziek die IBE maakt. Hij heeft iets dat me keer op keer raakt in zijn muziek. Het gevoel, de stem, de muzikale keuzes… alles is gewoon elke keer volledig on point bij deze gast.

Het zou me niets verbazen als hij binnen een aantal jaar in Amerika op tournee zou gaan, want zijn muziek is te goed om hier in België te blijven. En er is al schot in de zaak: IBE mag namelijk in Vorst Nationaal op 3 april het voorprogramma van Bastille verzorgen. Aan het Nieuwsblad heeft hij al laten weten dat hij tijdens dat optreden nieuwe nummers zal spelen die op zijn debuutplaat staan. Ik hoop dan ook dat IBE snel zijn debuutplaat op ons loslaat want daar staan ongetwijfeld nog knallers van liedjes op.

Ook interessant om te weten: Dumb werd geproducet en opgenomen door the one and only Oliver Symons (bekend van Bazart en Warhola)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s