Categorieën
Nieuwtjes

12 points go to Jérémie Makiese met Miss You

Nog minder dan negen weken tot de finale van Eurovision 2022 gezongen wordt. De inzending voor België is net bekend gemaakt: Jérémie Makiese zal met het nummer Miss You ons land vertegenwoordigen. De reacties zijn alvast goed, maar zal de song de finale halen?

Catchy en modern

We moesten er even op wachten, maar eindelijk weten we welke inzending België zal verdedigen op het Eurovisiesongfestival in Italië. Sinds september weten we al dat de 21-jarige voetballer Jérémie Makiese door de RTBF werd uitgekozen. Met de winst van The Voice Belgique 2021 in zijn zak, waagt hij zijn kans om ons land op de kaart te zetten voor de winst in Turijn. Donderdag 10 maart werd de song Miss You eindelijk bekendgemaakt en op zo goed als elke radiozender meermaals gedraaid.

Wat meteen opvalt als je naar Miss You luistert, is de adembenemende stem van Jérémie Makiese. Het is een heel apart stemgeluid dat je kippenvel geeft en dat perfect past bij de stijl van de song. Miss you begint als een ballade, maar al snel breekt het open en transformeert het in een catchy en modern nummer met een grote R&B vibe.

“Love his voice”

De reacties die binnenkomen op Miss You zijn alvast veelbelovend. Vooral Youtubers zijn erg enthousiast wanneer ze hun reactie op het liedje filmen. Reacties zoals “What a banger” en “Love his voice” komen meermaals terug, wat een zeer goed teken is. De bookmakers geven Jérémie Makiese vier sterren op vijf en zetten zijn song op de twaalfde plaats in de ranking.

Ik kan nu al niet wachten tot de tweede halve finale wanneer Jérémie Makiese zal schitteren op het podium in Turijn. We zullen dan hopelijk meer dansmoves zien, want we weten van de videoclip dat hij wel wat moves in huis heeft. Maar we zullen dus nog even geduld moeten hebben. Ik ben alvast super tevreden met onze inzending en van mij krijgt Miss You sowieso de 12 points.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s