Categorieën
On stage

Ludo in Djingel Djangel: “Nu we weer buiten mogen, gaan we ons amuseren”

Platenwinkel Djingel Djangel stond zaterdag 26 februari helemaal in het teken van Nederlandstalige rockmuziek. De band Ludo kwam het beste van zichzelf geven en dat deed ontzettend veel deugd. “Het is fijn om na twee jaar opnieuw voor publiek te mogen spelen.”

“We hebben lang stilgelegen door Corona”

Iedereen die gisteren langs platenwinkel Djingel Djangel passeerde, kon de gitaren duidelijk horen. De band Ludo uit Antwerpen kwam anderhalf uur het beste van zichzelf geven op het podium. Ludo bestaat al sinds 2001 en maakt meerstemmige Nederlandstalige rockmuziek met een vleugje 80’s en 90’s. Vier goedlachse mannen maken van de band Ludo een spontane, enthousiaste groep die altijd klaar is voor een lach en een zwans. Björn Rotthier zorgt voor de vocals, Frank Duysters tokkelt op de gitaar en doet de tweede stem, Dominique Deckmyn verzorgt de bas en doet de derde stem en Kurt Hellemans amuseert zich met de drums.

Om half acht gingen de deuren open en kon je al genieten van een hapje en een drankje. De ruimte was gezellig en knus waardoor ik een heel warm gevoel kreeg. Een uurtje later kwam de band strak in het pak op het podium en vlogen ze er meteen in met de song Op New Wave. Deze song zorgde voor een knallende opener. De kleine ruimte van Djingel Djangel werd gevuld met stevige gitaren en dat zorgde meteen voor sfeer. “Nu we weer buiten mogen, gaan we ons amuseren”, riep zanger Björn Rotthier door de micro. De band had er zichtbaar deugd van om terug op de planken te staan en dat kon gitarist Frank Duysters achteraf zeker beamen. “Het was fijn om na twee jaar opnieuw voor publiek te mogen spelen”, vertelde Duysters vol trots. “We hebben lang stilgelegen door Corona, maar nu zijn we sinds een maand terug beginnen repeteren.”

Enkele songs die Ludo gebracht heeft:

  • Op New Wave
  • Faalangst
  • Vreugdevuren
  • Nooit meer slapen
  • Wereldprobleem
  • Achter het gordijn
  • Pyromaan

Niets moest, alles mocht

Als ik Ludo’s optreden moet beschrijven in drie woorden, zouden het de volgende zijn: Spontaan, gezellig en straf. De sfeer was heel erg gemoedelijk en chill. Niets moest, alles mocht. Je kon op café een pintje of een wijntje drinken en ondertussen genieten van een zalig optreden, wat wil een mens nog meer. Mijn favoriete nummer van de avond was Nooit Meer Slapen. Deze song bouwt stilaan op om na een tijd los te barsten. De vocals van Björn Rotthier vond ik hier ook het beste overkomen. Jasper Steverlinck was in 2013 niet mis toen hij Björn Rotthier onder zijn vleugels nam tijdens het tweede seizoen van The Voice Van Vlaanderen.

Kortom: Deze mannen bezorgen je een toffe, gezellige avond vol knallende muziek. Ik ben met een glimlach aangekomen en ik ben met een brede smile en twee T-shirts van Ludo terug buitengegaan.

Één reactie op “Ludo in Djingel Djangel: “Nu we weer buiten mogen, gaan we ons amuseren””

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s