Categorieën
Releases

Anna Rune zet ons op een rollercoaster van emoties in haar nieuwe album

We kunnen de nieuwe week meteen beginnen met een nieuwe, knallende release van een album. Artieste Anna Rune bracht op 18 februari haar tweede grote album For Monumental People uit. Het album staat volledig in het teken van dankbaarheid met een donker kantje.

Petje af voor deze dame

Anna De Volder, dat is de echte naam van artieste Anna Rune. Deze dame uit Sint-Niklaas mag zeer fier zijn op wat ze allemaal al heeft mogen bereiken. Met beide ouders in de muziekbusiness is het niet zo verwonderlijk dat ook Anna muziek door haar aderen heeft stromen. Als vijf-jarige zat de kleine Anna De Volder al achter de piano en vandaag heeft ze al twee prachtige albums op haar naam staan.

Als je kijkt naar wat Anna Rune allemaal al heeft bereikt, kan je zien dat ze al wel het één en het ander gewonnen heeft. In 2011 won de artieste de talentenwedstrijd Kunstbende, een jaar later won ze de SABAMprijs. En daar stopt het niet, in 2015 won Anna Rune de wedstrijd De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Na die winst mocht de artieste optreden op verschillende grote festivals zoals Pinkpop en Sziget (een muziekfestival in Hongarije). Kort samengevat: petje af voor deze dame.

Haar stem is als een veertje dat zachtjes streelt op je huid

Voor haar tweede album, zoekt Anna Rune de inspiratie bij de mensen dichtbij haar. For Monumental People is een ode aan de vrienden van de artieste die bij haar zijn gebleven op haar donkerste moment. Anna De Volder heeft namelijk lang gevochten tegen een eetstoornis. Het album neemt ons mee doorheen haar verhaal. Je kan het een mix noemen tussen donker, romantisch en up-tempo. Voor ieder wat wils dus. Elk nummer doet iets anders met je, maar een lach en een traan zullen zeker langskomen als je hiernaar luistert.

Het liedje waar ik geen genoeg van kan krijgen, is Love, You Have Made Me. Dit is een prachtige ballade die heel geleidelijk binnenkomt, maar het blijft genadeloos hangen. Met enkel een piano als steun, brengt Anna Rune het meest fragiele nummer van heel het album. Haar stem is als een veertje dat zachtjes streelt op je huid. Je kan er zelfs het woord engelachtig op plakken. Dit is echt een liefdesnummer op z’n puurst. Prachtig.

Een tweede nummer dat mijn hart gestolen heeft, is Mad Woman. Dit liedje is de opener van het album. Een betere opener had ze niet kunnen kiezen. Wat een knaller. Deze song is volledig het tegenovergestelde van het eerste nummer dat een rustige ballade is. Dit nummer is up-tempo en draagt een donkere sfeer met zich mee. Het mysterieuze begin, maakt je meteen nieuwsgierig en schept verwachtigen voor de rest van de songs. In het refrein barst het nummer los en daarna trekt het zich weer terug. Deze afwisseling houdt het spannend en enorm fijn om naar te luisteren.

Een totaalpakket

Een gedachte die bij mij telkens terugkwam was ”Wauw”. Elk nummer doet me met de mond vol tanden staan. Ik houd echt van de storytelling die in dit album zit. We worden meegenomen doorheen een rollercoaster aan emoties en dat is echt zalig. In KnackFocus krijgt For Monumental People vier sterren, maar ik vind dat het alle vijf de sterren verdient. Dit album heeft echt alles om van topkwaliteit te zijn. De liedjes die ik nu heb vernoemd, zijn slechts een deel van deze prachtige plaat. Er staan nog nummers op die je ongetwijfeld zal omarmen, dat heb ik ook al gedaan.

Ik wil toch ook nog even iets zeggen over de prachtige art-work van dit album. Hoe mooi is dat? Hier is sowieso veel werk in gestoken en dat loont ook. Niet alleen de albumcover is prachtig, ook de art-work op Spotify is echt perfect bij de liedjes. Het album For Monumental People is echt wat je noemt: een totaalpakket.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s