Categorieën
Releases

Jade haalt alles uit de kast met nieuwe single

Als publiek kunnen we de evolutie van een artiest alleen maar aanmoedigen. Ook Jade maakte de laatste jaren zo’n evolutie door en bevestigt haar nieuwe stijl met haar nieuwe single When I Cry. De zangeres klinkt zelfzeker, volwassen en onwaarschijnlijk goed.

“Dua Lipa moet schrik beginnen krijgen”

Er werd voor het eerst over de 18 jarige Jade De Rijcke gesproken in 2018 toen ze kandidate was in The Voice Kids. Niet alleen is ze de kandidate waarbij de stoelen al na vier seconden omdraaiden, ze won zelfs het programma. Met haar auditienummer Homesick van Dua Lipa imponeerde de verlegen Jade de jury en deed ze de stoelen met gemak draaien. Sean Dhondt voorspelde toen al dat De Rijcke zou uitgroeien tot een volwaardige zangeres: “Dua Lipa moet schrik beginnen krijgen.” Daar had hij gelijk in, want de auditie van Jade is meer bekeken dan de videoclip van Homesick. Straf.

Een jaar na haar winst bij The Voice Kids, kwam Jade terug in the picture met haar eerste single Straw House. Deze prachtige song kwam heel goed binnen bij het publiek. Later volgde dan de singles Your type en Lately.

Clean en warm, precies zoals het moet

Na twee jaar is Jade volledig terug met een nieuwe single: When I Cry. Wat meteen opvalt is hoe volwassen ze klinkt in deze song. Bij Lately en Your Type hoorde je dat ze nog een onzeker meisje was, maar dat is nu volledig weg. Ze weet perfect wat haar sterktes zijn en die gebruikt ze ten volle om de song te doen knallen. Het is een prachtig lied over een geliefde die er niet meer is. Met haar fragiele stem stopt ze de emotie er heel mooi in waardoor het een mooie krop in de keel wordt.

When I Cry begint met een piano, maar al snel komt er meer leven in de song. De stem van Jade is heel erg aangenaam om naar te luisteren. Ze is mooi in de hoogte, maar ook zeker in de laagte. We wisten al dat Jade mooi kon zingen, anders win je The Voice Kids niet. Maar nu heeft ze zich echt overtroffen. De hoge noten zijn enorm clean en de lage noten zijn heel warm, precies zoals het moet.

Niemand kan zeggen dat dit lied saai is

Ik wist al dat Jade kon zingen, dat heeft ze wel bewezen in The Voice Kids. Maar enkel het programma winnen is niet genoeg. Het echte werk begint pas na de winst: blijven schrijven, blijven maken en vooral doorzetten. Dat doet Jade heel goed en daar ben ik heel blij om. Dit is de enige winnares die echt van zich laat horen. Ik hoop echt dat Jade deze stijl van muziek aanhoudt. Het past perfect bij haar en haar stem, die echt super mooi tot zijn recht komt in dit lied.

Ik ben enorme fan van de drum & bass die in het nummer zit. Dat maakt het meer dan enkel een ballade: er zit meer punch in. Het nummer wisselt ook heel goed af met de rustmomenten. Niemand kan zeggen dat dit lied saai is, er gebeurt meer dan genoeg om je de volle drie minuten te doen genieten van de muziek. Over een eventuele EP laat Jade nog niets weten, maar hopelijk volgt er snel weer wat nieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s