Categorieën
Nieuwtjes

Wie straalt in de Bravo België top 100 van MNM?

We komen stilaan aan het einde van de Week van de Belgische muziek. Maar last but not least krijgen we nog verschillende afspeellijsten cadeau. Dit is de Bravo België top 100 2022 van MNM.

Een formidabele lijst

Elk jaar opnieuw komt radiozender MNM op de proppen met de Bravo België top 100. In deze lijst staan de 100 beste Belgische platen volgens de luisteraars van MNM. Vorig jaar was het een echte strijd tussen Niels Destadsbader en Regi om die nummer 1 te halen. Uiteindelijk belandde Kom Wat Dichterbij van Regi, Jake Reese en OT op de eerste plaats en gingen ze met de gouden medaille lopen. Maar hoe loopt het dit jaar?

Er is gestemd, sterker nog er is veel gestemd. Zo veel dat er maar liefst 22 nieuwkomers zijn in de lijst. Onder andere Meteoor en Stromae wanen hun weg naar die number one spot. Ook de all-time favorieten zoals X-Session, Milow, Bart Peeters en nog vele anderen zijn weer van de partij in de lijst.

De verrassing van de lijst was Regis Kom Wat Dichterbij. Deze song stond niet meer op plaats 1 zoals vorig jaar, maar hij is helemaal weggezakt naar plaats 9. De hoogste nieuwkomer van de lijst is Vuurwerk van Camille. De nummer 1 is uiteindelijk weggelegd voor het formidabele nummer van Stromae: Formidable.

“Wauw, al die songs zijn echt Belgisch?”

Het mooiste aan De Week van de Belgische muziek is dat mensen de verdoken pareltjes van bij ons ontdekken. Ook de Bravo België top 100 is voor veel luisteraars een echte eyeopener. Liedjes die ze al zo lang meezingen, blijken opeens Belgisch te zijn. Zo was een luisteraar helemaal in shock toen hij hoorde dat Gabriël Rios een Belgische artiest is. “Wauw al die songs zijn echt Belgisch?”, was een reactie die meerdere luisteraars stuurden in de mnm-app. “Strange, maar ik ben fan”, liet iemand anders nog weten”. Zo vreemd is dat nochtans niet, want onze artiesten zijn allemaal echte toppers. Fan zijn is dus meer dan normaal.

Het is ongelofelijk fijn om te voelen dat mensen genieten van dit soort lijsten. Verbazing, vreugde en trots… dat voel ik als ik naar deze lijst luister. Ik kijk nu al uit naar de Bravo België lijst van volgend jaar. Maar eerst is er zaterdag 5 februari nog de Belpop 100 en ook die belooft spectaculair te worden.

Check hier de volledige Bravo België top 100.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s